*EN Вештачка интелигенција

Galaxy S24 serija će imati različite standarde skladištenja

Summary

U najnovijim informacijama u vezi dolazećih telefona kompanije Samsung iz Galaxy S24 serije, došlo je do iznenađujuće odluke glede tehnologije skladištenja. Dok je prvobitno bilo očekivano da će svi modeli koristiti UFS 4.0, sada se čini da će samo određena […]

Galaxy S24 serija će imati različite standarde skladištenja

U najnovijim informacijama u vezi dolazećih telefona kompanije Samsung iz Galaxy S24 serije, došlo je do iznenađujuće odluke glede tehnologije skladištenja. Dok je prvobitno bilo očekivano da će svi modeli koristiti UFS 4.0, sada se čini da će samo određena varijanta biti opremljena sporijom UFS 3.1 tehnologijom.

Prema insajderu yeux1122, Samsung se navodno opredelio da rezerviše sporo skladištenje za Galaxy S24 model od 128GB. Ova odluka je, prema navodima, doneta kako bi se očuvala struktura cena serije na istom nivou kao i prethodne generacije.

Izvori unutar lanca snabdevanja kompanije Samsung ističu da će ostali modeli iz Galaxy S24 serije ipak imati naprednije UFS 4.0 skladištenje, koje se hvali brzim i efikasnim performansama. Međutim, korisnici će verovatno primetiti jaz u performansama između različitih standarda skladištenja samo u zahtevnijim zadacima, kao što je pokretanje aplikacija.

Iako ova odluka može izazvati nezadovoljstvo kod potencijalnih kupaca koji su očekivali isti standard skladištenja u celoj seriji, treba uzeti u obzir rastuće troškove čipsetova u industriji. Glasine o skupljem Snapdragon 8 Gen 3 čipsetu, koji će nova Samsungova serija telefona koristiti, mogu biti faktor koji utiče na ove kompromise.

Konačno, dok je važno pratiti tehnološke inovacije, ključna je ukupna korisnička doživljaj. Tek kada bude dostupna Galaxy S24 serija, moći ćemo oceniti koliko će se izbor različitih standarda skladištenja zaista odraziti na svakodnevno korišćenje i da li će osnovni model Galaxy S24 ostati privlačan izbor za potrošače.

FAQ

Da li će svi modeli Galaxy S24 serije imati istu tehnologiju skladištenja?

Ne, prema najnovijim informacijama, samo određena varijanta Galaxy S24 će koristiti sporiju UFS 3.1 tehnologiju skladištenja.

Zašto se Samsung odlučio za različite standarde skladištenja?

Prema izvorima, ova odluka je doneta kako bi se očuvala struktura cena serije na istom nivou kao i prethodne generacije, s obzirom na rastuće troškove čipsetova.

Kako će se ova odluka odraziti na iskustvo korisnika?

Jaz u performansama između različitih standarda skladištenja mogao bi se primetiti samo u zahtevnijim zadacima, kao što je pokretanje aplikacija. U svakodnevnom korišćenju, prosečni korisnici možda neće primetiti značajnu razliku.

Da li je osnovni model Galaxy S24 i dalje dobar izbor za potrošače?

To će zavisiti od ukupnog korisničkog iskustva koje pruža novi model. Tek kada bude dostupna Galaxy S24 serija, moći ćemo oceniti da li će potencijalni kompromisi u brzini skladištenja uticati na privlačnost osnovnog modela za potrošače.