*EN Вештачка интелигенција

Novi HyperOS: Nova era Xiaomijevog operativnog sistema

Summary

Xiaomijev famozni „skin“ koji se godinama koristio preko Androida, poznat kao MIUI, doživeo je nekoliko velikih promena ove godine. Kineska kompanija je odlučila da pređe na potpuno novi operativni sistem. U oktobru je direktor Xiaomija, Lei Jun, najavio HyperOS – […]

Novi HyperOS: Nova era Xiaomijevog operativnog sistema

Xiaomijev famozni „skin“ koji se godinama koristio preko Androida, poznat kao MIUI, doživeo je nekoliko velikih promena ove godine. Kineska kompanija je odlučila da pređe na potpuno novi operativni sistem. U oktobru je direktor Xiaomija, Lei Jun, najavio HyperOS – naslednika MIUI-a. HyperOS je osmišljen da pruži korisnicima sasvim novo iskustvo koje će biti bazirano na Androidu 14.

Umesto da se oslanja na stari MIUI, Xiaomi je odlučio da krene u potpuno novom pravcu sa HyperOS-om. Ovaj operativni sistem će biti opremljen nekoliko izuzetno korisnih funkcija i će imati moderno korisničko sučelje koje će biti prilagođeno potrebama korisnika.

Xiaomi je nedavno putem svoje društvene mreže X otkrio ekskluzivni pogled na novi logotip HyperOS-a. Ovaj logotip odražava novu viziju i svežinu koju HyperOS donosi na Xiaomi uređaje.

Iako će korisnici morati biti strpljivi, HyperOS će postepeno stizati na sve Xiaomi, Redmi i Poco uređaje koji su još uvek podržani za softverske nadogradnje. Očekuje se da će ova tranzicija biti realizovana u narednih nekoliko meseci.

Iako Xiaomi još uvek nije na nivou brzine nadogradnji kao rivalni Samsung, važno je napomenuti da kompanija kontinuirano ulaže napore u poboljšanje ovog procesa. Sa HyperOS-om, Xiaomi želi da korisnicima pruži brže i bolje nadogradnje, kako bi njihovi uređaji ostali ažurni i funkcionalni.

FAQ:
1. Šta je HyperOS?
HyperOS je novo razvijeni operativni sistem kompanije Xiaomi, koji će zameniti stari MIUI. Baziran je na Androidu 14 i donosi brojna unapređenja i novine.

2. Kada će HyperOS biti dostupan?
HyperOS će postepeno biti dostupan na svim Xiaomi, Redmi i Poco uređajima koji još uvek podržavaju softverske nadogradnje. Očekuje se da će ova tranzicija biti realizovana u narednih nekoliko meseci.

3. Kako se HyperOS razlikuje od MIUI-a?
HyperOS predstavlja potpuno novo korisničko iskustvo koje je unapređeno i prilagođeno potrebama korisnika. Takođe, donosi brojne nove funkcije i moderno korisničko sučelje.