*EN Вештачка интелигенција

Xiaomi otkriva prve modele koji će dobiti HyperOS operativni sistem

Summary

Izvor: Xiaomi Xiaomi je zvanično najavio početak ažuriranja globalnih verzija telefona na HyperOS, inovativni operativni sistem koji je predstavio u oktobru 2023. godine. Kompanija je objavila da će podržani uređaji početi da dobijaju nadogradnju postepeno, a prvi kvartal 2024. godine […]

Xiaomi otkriva prve modele koji će dobiti HyperOS operativni sistem

Izvor: Xiaomi

Xiaomi je zvanično najavio početak ažuriranja globalnih verzija telefona na HyperOS, inovativni operativni sistem koji je predstavio u oktobru 2023. godine.

Kompanija je objavila da će podržani uređaji početi da dobijaju nadogradnju postepeno, a prvi kvartal 2024. godine je okvirni datum. Ovi uređaji će biti prvi koji će dobiti HyperOS:

1. Xiaomi 13 Ultra
2. Xiaomi 13 Pro
3. Xiaomi 13
4. Xiaomi 13T Pro
5. Xiaomi 13T
6. Redmi Note 12
7. Redmi Note 12S
8. Xiaomi Pad 6
9. Poco F5

Potrebno je napomenuti da Xiaomi neće zaustaviti ažuriranje samo na ovim uređajima – datumi i ime ostalih podržanih uređaja će biti objavljeni u budućnosti.

HyperOS je novo unapređenje koje je tehnološki gigant predstavio zajedno sa Xiaomi 14 serijom telefona. Ovaj operativni sistem se zasniva na Android-u i donosi brojna poboljšanja u odnosu na MIUI. HyperOS omogućava brži i lakši softver za telefone, tablete, IoT uređaje, pa čak i automobile.

FAQ:

Q: Koji su prvi Xiaomi telefoni koji će dobiti HyperOS?
A: Prvi Xiaomi telefoni koji će dobiti HyperOS su Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6, i Poco F5.

Q: Kada će biti dostupno ažuriranje na HyperOS za podržane uređaje?
A: Ažuriranje na HyperOS će početi postepeno u prvoj polovini 2024. godine.

Q: Šta je HyperOS?
A: HyperOS je inovativni operativni sistem koji je Xiaomi predstavio zajedno sa Xiaomi 14 serijom telefona. Ovaj sistem se zasniva na Android-u i donosi brojna poboljšanja u odnosu na MIUI. Omogućava brži i lakši softver za telefone, tablete, IoT uređaje, pa čak i automobile.