*EN Вештачка интелигенција

Xiaomi najavljuje globalno lansiranje novog operativnog sistema HyperOS

Summary

Kompanija Xiaomi je objavila da će njihov novi operativni sistem, HyperOS, biti globalno dostupan na devet modela uređaja van granica Kine u prvom kvartalu 2024. godine. Ovaj novi sistem, koji je već debitoavao na seriji telefona Xiaomi 14 u Kini, […]

Xiaomi najavljuje globalno lansiranje novog operativnog sistema HyperOS

Kompanija Xiaomi je objavila da će njihov novi operativni sistem, HyperOS, biti globalno dostupan na devet modela uređaja van granica Kine u prvom kvartalu 2024. godine. Ovaj novi sistem, koji je već debitoavao na seriji telefona Xiaomi 14 u Kini, ima za cilj da ujedini celokupni ekosistem uređaja kompanije.

HyperOS se zasniva na Android operativnom sistemu, posebno na Android Open Source Project (AOSP), i pruža poboljšano korisničko iskustvo na pametnim telefonima, tabletima i drugim uređajima. Za IoT uređaje, HyperOS se oslanja na otvorenu Vela platformu koja pripada Xiaomi kompaniji.

Novi operativni sistem donosi mnoge promene u korisničkom interfejsu i nove funkcionalnosti. On će biti lakši za upotrebu, sa bržim funkcionisanjem i instalacijom. Detaljnije informacije o tome možete pronaći u posebnom tekstu.

Korisnici devet navedenih modela, uključujući Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 i Xiaomi Poco F5, dobiće ažuriranje svojih uređaja koje će zameniti trenutni MIUI sistem sa novim HyperOS-om. Ažuriranje će biti postepeno dostupno svim korisnicima.

Ovo globalno lansiranje HyperOS-a predstavlja korak napred za Xiaomi kompaniju u unapređenju korisničkog iskustva i povezivanju različitih kategorija uređaja u njihovom ekosistemu. Poklanja se posebna pažnja i IoT uređajima, kako bi korisnici mogli da iskoriste sve prednosti povezivanja i automatizacije.

FAQ:

P: Koje uređaje će Xiaomi ažurirati sa HyperOS-om?
O: Devet modela koji će dobiti novo softversko ažuriranje su Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 i Xiaomi Poco F5.

P: Kada će biti dostupno ažuriranje na novi HyperOS?
O: Ažuriranje će biti postepeno dostupno korisnicima u prvom kvartalu 2024. godine.

P: Šta donosi novi HyperOS?
O: Novi operativni sistem donosi poboljšano korisničko iskustvo sa promenama u korisničkom interfejsu i novim funkcionalnostima. Takođe, obezbeđuje lakšu upotrebu, brže funkcionisanje i instalaciju.

P: Koji operativni sistem je osnova za HyperOS?
O: HyperOS se zasniva na Android operativnom sistemu, tačnije na Android Open Source Project (AOSP).

P: Da li će HyperOS biti dostupan i na drugim uređajima osim telefona?
O: Da, HyperOS će omogućiti poboljšano korisničko iskustvo i na tabletima i drugim uređajima u ekosistemu Xiaomi.