*EN Вештачка интелигенција

Najava dolaska Xiaomi 14 Ultra – Šta očekivati od novog telefona?

Summary

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da Xiaomi sprema lansiranje svog najnovijeg telefona, Xiaomi 14 Ultra. Ovaj model dolazi kao nasljednik popularnog Xiaomi 13 Ultra telefona i donosi brojna poboljšanja i inovacije. Prema najnovijim izvorima, Xiaomi 14 Ultra će biti […]

Najava dolaska Xiaomi 14 Ultra – Šta očekivati od novog telefona?

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da Xiaomi sprema lansiranje svog najnovijeg telefona, Xiaomi 14 Ultra. Ovaj model dolazi kao nasljednik popularnog Xiaomi 13 Ultra telefona i donosi brojna poboljšanja i inovacije.

Prema najnovijim izvorima, Xiaomi 14 Ultra će biti opremljen glavnim senzorom od 50 MP koji dolazi uz podršku za optičku stabilizaciju slike. Osim toga, telefon će imati i ultraširoki senzor od 50 MP, kao i dva telefoto senzora. Slika će biti oštra i jasna, a korisnici će imati mogućnost snimanja izuzetno detaljnih i kvalitetnih fotografija.

Jedna od glavnih karakteristika Xiaomi 14 Ultra biće njegov titanijumski okvir, koji će mu pružiti izdržljivost i elegantan izgled. Također, očekuje se podrška za dvosmjerno satelitsko povezivanje, što će omogućiti korisnicima da uvijek budu povezani bez obzira na svoju lokaciju.

U pogledu baterije, Xiaomi 14 Ultra će imati impresivnu bateriju kapaciteta 5180 mAh. Ova baterija će podržavati i brzo punjenje od 90 W, što znači da će telefon biti punjen mnogo brže nego što smo dosad navikli. Također, bežično punjenje sa snagom od 50 W će biti dostupno i korisnicima koji preferiraju ovu vrstu punjenja.

Iako se još uvijek čekaju detalji o tačnom datumu izlaska Xiaomi 14 Ultra, očekuje se da će telefon biti dostupan već u četvrtom mjesecu ove godine. Ova vijest sigurno će obradovati mnoge fanove brenda Xiaomi koji nestrpljivo očekuju njegov dolazak na tržište.

Ukoliko ove informacije budu tačne, Xiaomi 14 Ultra bi mogao biti odličan izbor za sve one koji traže vrhunski pametni telefon sa najnovijim tehnološkim dostignućima.