*EN Вештачка интелигенција

Xiaomi 14: Novi flagship telefon premijerno na globalnom tržištu

Summary

Xiaomi je predstavio svoju najnoviju seriju flagship telefona, Xiaomi 14, u jesen prošle godine u Kini. Međutim, do sada su ovi telefoni bili dostupni samo kineskim korisnicima. Srećom, stvari se uskoro mogu promijeniti jer je Xiaomi 14 nedavno dobio NBTC […]

Xiaomi 14: Novi flagship telefon premijerno na globalnom tržištu

Xiaomi je predstavio svoju najnoviju seriju flagship telefona, Xiaomi 14, u jesen prošle godine u Kini. Međutim, do sada su ovi telefoni bili dostupni samo kineskim korisnicima. Srećom, stvari se uskoro mogu promijeniti jer je Xiaomi 14 nedavno dobio NBTC certifikat, što ukazuje na njegovo skorije predstavljanje na globalnom tržištu.

Iako nisu otkriveni nikakvi detalji o uređaju, očekuje se da će globalni model Xiaomi 14 imati identične specifikacije kao i kineski model. Telefon će biti pokretan najnovijim čipom kompanije Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, koji dolazi u kombinaciji sa impresivnih 16 GB radne memorije (RAM-a) i do 1 TB prostora za unutrašnju pohranu. Takođe, telefon će se isporučivati sa novim HyperOS-om, baziranim na Androidu 14.

Jedna od zapaženih karakteristika Xiaomi 14 je LTPO ekran visoke rezolucije (1,5K) sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Takođe, telefon će imati tri Leica optimizovana senzora kamere na zadnjoj strani – glavni senzor od 50 MP, ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 50 MP, dok će selfie kamera imati 32 MP. Baterija od 4610 mAh će podržavati brzo punjenje od 90 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 10 W.

Očekuje se da će Xiaomi 14 biti dobro primljen na globalnom tržištu, jer kombinuje snagu najnovijeg čipa, visokokvalitetne kamere i impresivnu bateriju. Globalni korisnici i Xiaomijevi obožavaoci jedva čekaju da imaju priliku koristiti ovaj flagship telefon.

FAQ:

1. Kada je predstavljena serija flagship telefona Xiaomi 14?
Xiaomi 14 serija flagship telefona je predstavljena u jesen prošle godine u Kini.

2. Da li su ovi telefoni dostupni samo kineskim korisnicima?
Da, do sada su ovi telefoni bili dostupni samo kineskim korisnicima.

3. Da li će Xiaomi 14 biti dostupan na globalnom tržištu?
Da, Xiaomi 14 nedavno je dobio NBTC certifikat, što ukazuje na njegovo skorije predstavljanje na globalnom tržištu.

4. Kakve specifikacije se očekuju za globalni model Xiaomi 14?
Očekuje se da će globalni model Xiaomi 14 imati identične specifikacije kao i kineski model. Telefon će biti pokretan najnovijim čipom kompanije Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3, koji dolazi u kombinaciji sa impresivnih 16 GB radne memorije (RAM-a) i do 1 TB prostora za unutrašnju pohranu. Telefon će se isporučivati sa novim HyperOS-om, baziranim na Androidu 14.

5. Koja je posebna karakteristika Xiaomi 14?
Jedna od zapaženih karakteristika Xiaomi 14 je LTPO ekran visoke rezolucije (1,5K) sa stopom osvježavanja od 120 Hz.

6. Koje kamere će imati Xiaomi 14?
Xiaomi 14 će imati tri Leica optimizovana senzora kamere na zadnjoj strani: glavni senzor od 50 MP, ultraširoki senzor od 50 MP i telefoto senzor od 50 MP. Selfie kamera će imati 32 MP.

7. Kako se puni baterija Xiaomija 14?
Baterija Xiaomija 14 ima kapacitet od 4610 mAh i podržava brzo punjenje od 90 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 10 W.

8. Da li se očekuje dobra reakcija na Xiaomi 14 na globalnom tržištu?
Očekuje se da će Xiaomi 14 biti dobro primljen na globalnom tržištu, jer kombinuje snagu najnovijeg čipa, visokokvalitetne kamere i impresivnu bateriju.

Related links:
Xiaomi