*EN Вештачка интелигенција

Windows 11: Novi dizajn i poboljšana korisnička iskustva

Summary

Proces instalacije Windows operativnog sistema dugi niz godina bio je gotovo nepromenjen. Međutim, Microsoft je sada donio promene u ovaj proces, donoseći novitete koji će poboljšati korisničko iskustvo. Najnovija verzija Windows 11, koja je trenutno dostupna korisnicima koji su deo […]

Windows 11: Novi dizajn i poboljšana korisnička iskustva

Proces instalacije Windows operativnog sistema dugi niz godina bio je gotovo nepromenjen. Međutim, Microsoft je sada donio promene u ovaj proces, donoseći novitete koji će poboljšati korisničko iskustvo.

Najnovija verzija Windows 11, koja je trenutno dostupna korisnicima koji su deo Insiders programa u Canary kanalu, donosi potpuno novi izgled instalacionog prozora. Umesto tradicionalne ljubičaste pozadine i dizajna koji nas podseća na Windows 7, korisnici će biti pozdravljeni belom pozadinom i modernijim izgledom.

Osim estetskih promena, nova verzija takođe donosi i poboljšanja u korisničkom interfejsu. Među novitetima je izraženija opcija za popravku računara, koja omogućava lakši pristup alatima za rešavanje problema, bez potrebe za potpunom reinstalacijom sistema. Ovo će svakako olakšati mnogim korisnicima da reše manje probleme bez komplikacija.

Još jedna značajna promena odnosi se na transparentnost procesa instalacije. Sada je dodata potvrda kojom se od korisnika zahteva da prizna da će instalacija Windows 11 izbrisati sve podatke sa računara. Ova dodatna sigurnosna mera podiže nivo transparentnosti i nerazumevanja prilikom instalacije operativnog sistema.

Windows 11 donosi brojne novine i poboljšanja u procesu instalacije operativnog sistema. Promene u dizajnu i unapređenja u korisničkom interfejsu pružaju svež pogled na tradicionalni proces instalacije Windowsa. Korisnici mogu očekivati poboljšano iskustvo i olakšano rešavanje problema prilikom instalacije ili popravke računara.

Česta pitanja (FAQ):

1. Koje su promene u procesu instalacije Windows 11 operativnog sistema?
Novi proces instalacije Windows 11 donosi promene u izgledu instalacionog prozora, sa belom pozadinom i modernijim izgledom umesto tradicionalne ljubičaste pozadine. Takođe, dodate su opcije za popravku računara, koje olakšavaju pristup alatima za rešavanje problema bez potpunog reinstaliranja sistema. Dodata je i sigurnosna mera koja zahteva od korisnika da prizna da će instalacija izbrisati sve podatke sa računara.

2. Kako nova verzija Windows 11 olakšava rešavanje problema?
Nova verzija Windows 11 pruža korisnicima bolje iskustvo i olakšano rešavanje problema prilikom instalacije ili popravke računara. Opcija za popravku računara omogućava lak pristup alatima za rešavanje problema, što olakšava rešavanje manjih problema bez potrebe za potpunom reinstalacijom sistema.

3. Kako se promenila transparentnost procesa instalacije Windows 11?
Windows 11 je dodao potvrdu kojom se od korisnika zahteva da prizna da će instalacija izbrisati sve podatke sa računara. Ova dodatna sigurnosna mera podiže nivo transparentnosti i eliminiše nerazumevanje prilikom instalacije operativnog sistema.

Ključni termini:

– Windows 11: Najnovija verzija Windows operativnog sistema koja donosi poboljšanja u korisničkom iskustvu i izgledu.
– Insiders program: Program koji omogućava korisnicima da testiraju i daju povratne informacije o prethodnim verzijama Windows operativnog sistema pre njihovog zvaničnog lansiranja.
– Canary kanal: Jedan od kanala u programu Insiders koji omogućava korisnicima pristup najnovijim verzijama Windows operativnog sistema, ali sa većim rizikom od problema i grešaka.
– Alati za rešavanje problema: Skup alata i opcija koje omogućavaju korisnicima da reše probleme sa računarom, kao što su otklanjanje grešaka, vraćanje sistema na prethodno stanje ili dijagnostikovanje hardverskih problema.

Predloženi linkovi:

Microsoft Windows: Zvanična stranica Windows operativnog sistema.
Program Insiders: Informacije i pristup programu Insiders za testiranje najnovijih verzija Windows operativnog sistema.
Windows 11: Detaljan pregled novina i karakteristika Windows 11 operativnog sistema.