*EN Вештачка интелигенција

Koraci za sprečavanje WhatsApp-a da zauzme prostor na Google Drive-u

Summary

Izvor: Shutterstock / Photosince WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu, uvodi promene koje mogu izazvati nezadovoljstvo među korisnicima Android uređaja. Prilikom bekapovanja četova, Android korisnici će morati da žrtvuju slobodan prostor na Google Drive-u. Meta, vlasnik WhatsApp […]

Koraci za sprečavanje WhatsApp-a da zauzme prostor na Google Drive-u

Izvor: Shutterstock / Photosince

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu, uvodi promene koje mogu izazvati nezadovoljstvo među korisnicima Android uređaja. Prilikom bekapovanja četova, Android korisnici će morati da žrtvuju slobodan prostor na Google Drive-u.

Meta, vlasnik WhatsApp platforme, ranije je omogućio enkripciju rezervnih kopija četova s kraja na kraj. Međutim, ova kompanija će prestati da pruža uslugu besplatnog skladištenja na Google Drive-u. To znači da će korisnici, koji žele sačuvati razmenu poruka, slika i videa, morati da koriste 15 GB besplatnog prostora koji Google pruža. U suprotnom, gubiće se mogućnost pravljenja rezervnih kopija.

Umesto direktnih citata, koristit ćemo opisnu rečenicu kako bismo preneli isti sadržaj: WhatsApp stranica podrške objašnjava da će „u narednim mesecima, bekapovanje WhatsApp četova sa Android uređaja koristiti ograničen prostor na Google nalogu.“

Ova promena trenutno važi samo za korisnike beta verzije WhatsApp aplikacije od decembra 2023. godine. Ostali korisnici će biti obavešteni o promeni, a očekuje se da će stupiti na snagu u prvoj polovini 2024. godine.

Kako sprečiti WhatsApp da zauzme prostor na Google Drive-u?

Ukoliko je prostor na Google Drive-u popunjen, to može uticati ne samo na pravljenje rezervnih kopija WhatsApp četova, već i na funkcionisanje Google naloga. Korisnici koji su iskoristili 15 GB slobodnog prostora neće moći da bekapuju slike i videa na Google Photos, kao ni da primaju nove mejlove na Gmail adresu. Zato je važno sprečiti WhatsApp da zauzme prostor na Google Drive-u. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

1. Zabranite aplikaciji da bekapuje četove na Google Drive-u i umesto toga, preusmerite je da to radi lokalno.
2. Obrišite nepotrebne fajlove, slike i videa sa Google Photos i Google Drive servisa.
3. Razmotrite mogućnost plaćanja Google One pretplate kako biste dobili više slobodnog prostora – od 100 GB do 2 TB.

Pridržavanje ovih koraka pomoći će vam da izbegnete gubitak prostora na Google Drive-u i da nastavite koristiti sve funkcionalnosti Google naloga bez ograničenja.