*EN Вештачка интелигенција

WhatsApp menja pravila bekapovanja, Android korisnici moraju biti pažljivi

Summary

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu, uvodi novu promenu koja će uticati na Android korisnike. Od sada će korisnici, prilikom bekapovanja svojih četova, trošiti slobodan prostor na Google Drive-u umesto da dobijaju besplatno skladištenje. Ova promena dolazi nakon što […]

WhatsApp menja pravila bekapovanja, Android korisnici moraju biti pažljivi

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu, uvodi novu promenu koja će uticati na Android korisnike. Od sada će korisnici, prilikom bekapovanja svojih četova, trošiti slobodan prostor na Google Drive-u umesto da dobijaju besplatno skladištenje.

Ova promena dolazi nakon što je Meta, vlasnik WhatsApp platforme, prethodno uveo enkripciju rezervnih kopija četova s kraja na kraj. Međutim, korisnici će sada morati da paze da ne popune dostupnih 15 GB na Google Drive-u, jer će u suprotnom izgubiti mogućnost pravljenja rezervnih kopija.

WhatsApp je već informisao korisnike beta verzije aplikacije o ovoj promeni, koja je postala aktivna od decembra 2023. Ostali korisnici će biti obavešteni kada promena stupi na snagu, a očekuje se da će to biti u prvoj polovini 2024. godine.

Ovo je još jedan korak u kompanijinom nastojanju da poboljša sigurnost i privatnost korisnika. Enkripcija rezervnih kopija četova pomaže u zaštiti sadržaja, ali istovremeno zahteva prostor za smeštaj tih kopija.

WhatsApp je i dalje jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, pružajući korisnicima širok spektar mogućnosti za komunikaciju. Samo u Srbiji, milioni ljudi svakodnevno koriste ovu aplikaciju kako bi razmenjivali poruke, slike i video snimke.

FAQ:

Šta se menja?
Korisnici Android uređaja više neće imati besplatno skladištenje na Google Drive-u prilikom bekapovanja četova. Umesto toga, moraće da koriste svoj raspoloživi prostor.

Kada će promena biti aktivna za sve korisnike?
Promena je već aktivna za korisnike beta verzije WhatsApp aplikacije od decembra 2023. Ostali korisnici će biti obavešteni o promeni, a očekuje se da će stupiti na snagu u prvoj polovini 2024. godine.

Kako mogu da sačuvam prostor na Google Drive-u?
Kako biste izbegli popunjavanje dostupnog prostora na Google Drive-u, možete obrisati nepotrebne četove ili preneti rezervne kopije na drugu platformu za skladištenje podataka.