*EN Вештачка интелигенција

WhatsApp testira opciju zajedničkog gledanja i slušanja audio i video snimaka

Summary

WhatsApp, popularna aplikacija kompanije Meta, nastavlja sa razvojem novih funkcija koje će unaprediti komunikaciju među njenim korisnicima. Jedna od najnovijih funkcija koju WhatsApp testira je mogućnost zajedničkog gledanja i slušanja audio i video snimaka. Ova nova funkcija, još uvek u […]

WhatsApp testira opciju zajedničkog gledanja i slušanja audio i video snimaka

WhatsApp, popularna aplikacija kompanije Meta, nastavlja sa razvojem novih funkcija koje će unaprediti komunikaciju među njenim korisnicima. Jedna od najnovijih funkcija koju WhatsApp testira je mogućnost zajedničkog gledanja i slušanja audio i video snimaka.

Ova nova funkcija, još uvek u fazi testiranja, omogućiće korisnicima da organizuju „žurke gledanja“ (watch party) gde će svi učesnici biti u mogućnosti da istovremeno dele audio i video sadržaj. Planirano je da ova opcija bude dostupna kako na Android, tako i na iOS operativnim sistemima, što znači da će svi korisnici imati mogućnost da je koriste.

Jedna od glavnih prednosti ove opcije je mogućnost deljenja ekrana sa drugim korisnicima tokom video poziva. Ovo će omogućiti korisnicima da zajednički gledaju sadržaje i diskutuju o njima, slično kao na platformama za instant razmenu poruka.

Iako opcija deljenja ekrana već postoji na WhatsApp aplikaciji za Android uređaje, ona je trenutno ograničena samo na prikazivanje sadržaja ekrana, bez mogućnosti deljenja zvuka. Nova opcija će omogućiti i deljenje audio sadržaja.

Važno je napomenuti da je ova funkcija još uvek u fazi testiranja i moguće je da će biti izmenjena pre njenog konačnog uvođenja. Korisnici će morati da sačekaju da WhatsApp završi proces testiranja i objavi ažuriranu verziju aplikacije sa ovom funkcijom.

Česta pitanja:

Koja je svrha nove funkcije zajedničkog gledanja i slušanja audio i video snimaka?

Nova funkcija WhatsApp-a omogućiće korisnicima da istovremeno gledaju i slušaju audio i video sadržaj sa drugim korisnicima, stvarajući tako veću interakciju i zajedničko iskustvo.

Kako će se nova funkcija ‘žurke gledanja’ razlikovati od opcije deljenja ekrana koja već postoji na WhatsApp-u?

Opcija deljenja ekrana koja već postoji na WhatsApp-u ograničena je samo na prikazivanje sadržaja ekrana, bez mogućnosti deljenja zvuka. Nova funkcija će omogućiti i deljenje zvuka, kao i dodatne mogućnosti deljenja samo audio sadržaja.

Kada možemo očekivati da nova funkcija bude dostupna svim korisnicima?

Budući da se nova funkcija trenutno nalazi u fazi testiranja, još uvek nije poznato kada će biti dostupna svim korisnicima. Potrebno je sačekati da WhatsApp završi proces testiranja i objavi ažuriranu verziju aplikacije sa ovom funkcijom.