*EN Вештачка интелигенција

Nove glasine o Xbox konzoli predstavljaju mogućnost promjene strategije

Summary

Prema posljednjim informacijama, poznati izvještavač Džef Grab je podijelio glasine o potencijalnom Xbox Series X refresh-u sredinom ciklusa objave novih konzola. Ovo bi značilo da nove Xbox konzole stižu dvije godine ranije, krajem oktobra 2024. godine. Kako bi se istakla […]

Nove glasine o Xbox konzoli predstavljaju mogućnost promjene strategije

Prema posljednjim informacijama, poznati izvještavač Džef Grab je podijelio glasine o potencijalnom Xbox Series X refresh-u sredinom ciklusa objave novih konzola. Ovo bi značilo da nove Xbox konzole stižu dvije godine ranije, krajem oktobra 2024. godine.

Kako bi se istakla kreativnost i inovacija, nova konzola nosi naziv Brooklin i mogla bi imati jedinstveni cilindrični oblik, sličan digitalnom obliku Series X modela. Ova promjena dizajna može biti korak ka stvaranju originalnog korisničkog iskustva.

Međutim, najinteresantniji aspekt ovih glasina je mogućnost ugrađene vještačke inteligencije u narednoj generaciji Xbox konzole. Microsoft, kao poznati lider u ovom polju, ulaže ogromna sredstva i resurse u razvoj AI tehnologija. Postoji mogućnost da će nova konzola imati AI akceleratore i NPU (Neural Processing Unit) koprocesor, koji će raditi uz prilagođeni čipset. Ovo bi omogućilo poboljšanu performansu i inovativne mogućnosti za igrače.

Iako Microsoft nije zvanično potvrdio ove informacije, glasine pokazuju mogućnost promjene strategije u narednom periodu. Izvršni direktor Xboxa, Fil Spenser, nedavno je istakao da ne postoji potreba za „Xbox Pro“ nadogradnjom. Ovo može ukazivati na fokusiranje kompanije na implementaciju vještačke inteligencije i inovacija u narednoj generaciji konzole.

FAQ:

Šta su glasine o novoj Xbox konzoli?

Glasine sugerišu da će se Xbox Series X refresh-ovati sredinom ciklusa objave novih konzola, što znači da će nove Xbox konzole biti dostupne krajem oktobra 2024. godine.

Kakve promjene se očekuju u dizajnu konzole?

Nova konzola, nazvana Brooklin, mogla bi imati cilindrični oblik, sličan digitalnom obliku Series X modela. Ova promjena dizajna ima za cilj stvaranje originalnog korisničkog iskustva.

Kako će vještačka inteligencija biti implementirana u novu konzolu?

Postoji mogućnost da nova konzola ima ugrađene AI akceleratore i NPU (Neural Processing Unit) koprocesor koji radi uz prilagođeni čipset. Ovo će omogućiti bolje performanse i inovativne mogućnosti za igrače.

Da li je Microsoft potvrdio ove informacije?

Microsoft nije zvanično potvrdio ove informacije, ali glasine ukazuju na mogućnost promjene strategije kompanije u narednom periodu.