*EN Вештачка интелигенција

Drastičan skok prihoda: Video sadržaj pretekao video igre u Velikoj Britaniji

Summary

Prema najnovijim podacima britanskog trgovinskog tela ERA, video sadržaj je zvanično pretekao video igre i postao najveći izvor prihoda u zabavnoj industriji Velike Britanije. Iako su video igre dominirale većinu prethodne decenije, servisi pretplata kao što su Netflix, Disney Plus […]

Drastičan skok prihoda: Video sadržaj pretekao video igre u Velikoj Britaniji

Prema najnovijim podacima britanskog trgovinskog tela ERA, video sadržaj je zvanično pretekao video igre i postao najveći izvor prihoda u zabavnoj industriji Velike Britanije. Iako su video igre dominirale većinu prethodne decenije, servisi pretplata kao što su Netflix, Disney Plus i Apple TV su zabeležili impresivan rast koji je premašio prihode industrije igara.

U 2023. godini, video igre su ostvarile prihod od 4,74 milijarde funti na PC-u, mobilnim uređajima i konzolama. Iako se radi o značajnoj sumi, video sadržaj je ostvario još veći rast od 10%, donoseći prihod od 4,9 milijardi funti. Ovaj rezultat pokazuje da servisi pretplata sve više privlače korisnike i generišu velike prihode.

Ključni faktor ovog iznenađujućeg skoka u prihodima video sektora su upravo servisi pretplata. Servisi kao što su Netflix, Disney Plus i Apple TV čine 89% tržišta videa, privlačeći sve veći broj korisnika. Ovi servisi su postali nezaobilazni deo svakodnevnog života, pružajući bogat sadržaj i udobnost gledanja na zahtev.

Iako su video igre prvi put od 2012. godine izgubile prvo mesto na listi najvećih zabavnih medija u Velikoj Britaniji, ostaje otvoreno pitanje kako će se situacija razvijati u budućnosti. Da li će video sadržaj zadržati svoju dominaciju ili će video igre ponovo preuzeti prvo mesto u 2024. godini? S obzirom na konstantan rast servisa pretplata i popularnost video sadržaja, predstojeće godine će biti ključne za otkrivanje konačnog ishoda ovog nadmetanja.

FAQ:
1. Šta je doprinelo skoku prihoda video sektora?
Prema ERA-i, ključni faktor su servisi pretplata kao što su Netflix, Disney Plus i Apple TV, čiji prihodi čine 89% tržišta videa.

2. Da li će video igre ponovo preuzeti prvo mesto u budućnosti?
Odgovor na ovo pitanje ostaje otvoren. S obzirom na konstantan rast servisa pretplata i popularnost video sadržaja, predstojeće godine će biti ključne za otkrivanje konačnog ishoda ovog nadmetanja.