*EN Вештачка интелигенција

Veliki izbor video-igara očekuje gejming industriju u 2024. godini

Summary

Protekla godina bila je veoma važna za gejming industriju s obzirom na veliki broj objavljenih video-igara. Iako su mnoge igre naišle na dobar prijem, bilo je i onih koje su razočarale gejmere. No, početak Nove godine i višak slobodnog vremena […]

Veliki izbor video-igara očekuje gejming industriju u 2024. godini

Protekla godina bila je veoma važna za gejming industriju s obzirom na veliki broj objavljenih video-igara. Iako su mnoge igre naišle na dobar prijem, bilo je i onih koje su razočarale gejmere. No, početak Nove godine i višak slobodnog vremena pružaju priliku da ljubitelji video-igara nadoknade propušteno, a godina pred nama obećava veliki broj naslova koji će napokon biti dostupni publici.

Tekken 8

Datum izlaska: 26. januar
Platforme: PS5, Xbox Series X|S, PC

Tekken 8 je borilačka igra čiji je razvojni tim Bandai Namco. Ovaj nastavak dolazi sa novim ansamblom od 32 borca, naglašavajući agresivno igranje i donoseći nove mehanike. Beta verzija Tekken 8 je već privukla pažnju ljubitelja borilačkih igara tokom 2023. godine, a konačno izdanje se veoma očekuje.

Persona 3 Reload

Datum izlaska: 2. februar
Platforme: PS5, Xbox Series X|S, PC

Persona 3 Reload je RPG naslov razvijen od strane Atlusa. Ovaj popularni naslov donosi dubok narativ i taktičke borbe, sa mogućnošću istraživanja mračnog svijeta i stvaranja tima heroja.

Suicide Squad: Kill The Justice League

Datum izlaska: 2. februar
Platforme: PS5, Xbox Series X|S, PC

Suicide Squad: Kill The Justice League je akciona igra koju je razvio Rocksteady Studios. Ova igra je smještena u Arkham univerzumu i fokusirana je na četiri glavna junaka koji moraju ubiti Supermena i njegove prijatelje. Očekuje se da će ova igra pružiti zanimljiv sukob i postati hit među gejmerima.

Final Fantasy 7 Rebirth

Datum izlaska: 29. februar
Platforme: PS5

Final Fantasy 7 Rebirth je drugi dio trilogije rimejka popularne igre. Ova igra će ponuditi nove interpretacije i promjene u odnosu na original, uključujući dublji razvoj likova i prilagođene narativne strukture.

Life By You

Datum izlaska: 5. mart
Platforme: PC

Life By You je simulator života razvijen od strane Paradox Tectonic. Ova igra omogućava igračima da iskuse svakodnevne situacije, uključujući posao, fitness i društveni život. Očekuje se da će Life By You postati jedna od najboljih simulacija ikada.

Alone In The Dark

Datum izlaska: 20. marta
Platforme: PS5, Xbox Series X|S, PC

Alone In The Dark je horor igra koju je razvio Pieces Interactive. Očekuje se da će ovo preoblikovanje horor klasika iz ’90-ih igrače dovesti do Derceto Manora u potrazi za nestalom osobom. Igra će pružiti mnogo straha i jezivih trenutaka.

Princess Peach: Showtime

Datum izlaska: 22. mart
Platforma: Nintendo Switch

Princess Peach: Showtime je igra u kojoj je princeza Peach glavna protagonistkinja. Kada zlobni upadači unište veče u pozorištu, Peach se mora suočiti s izazovima da spasi predstavu. Igrači će imati priliku da preuzmu različite transformacije princeze Peach i uživaju u zabavnoj borbi.

Rise Of The Ronin

Datum izlaska: 22. mart
Platforma: PS5

Rise Of The Ronin je RPG u otvorenom svijetu smješten u Japanu 1860-ih godina. Igrači će kontrolisati Ronin ratnika koji pokušava da se snađe kroz građanski rat. Očekuje se da će ova igra zadovoljiti ljubitelje RPG žanra.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Datum izlaska: 9. septembar
Platforme: PS5, Xbox Series X|S, PC

Warhammer 40,000: Space Marine 2 je eksplozivna akciona igra smještena u mračni Warhammer 40,000 univerzum. Igrači će se naći u ulozi Space Marinea i boriti se protiv hordi vanzemaljskih Tyranida. Ova igra će pružiti napetu i krvavu avanturu.

Hades 2

Datum izlaska: tokom 2024. tačan datum nije poznat
Platforme: PC

Hades 2 je nastavak popularnog Hades serijala razvijenog od strane Supergiant Games. Igrači će se ponovno suočiti sa podzemnim svijetom i probijati se kroz neprijatelje. Ovaj roguelike naslov obećava uzbudljivu avanturu sa novom protagonistkinjom Melinoe.

FAQ:
1. Koji su neki od očekivanih naslova video-igara u 2024. godini?
– Očekivani naslovi video-igara u 2024. godini uključuju Tekken 8, Persona 3 Reload, Suicide Squad: Kill The Justice League, Final Fantasy 7 Rebirth, Life By You, Alone In The Dark, Princess Peach: Showtime, Rise Of The Ronin, Warhammer 40,000: Space Marine 2 i Hades 2.

2. Koje platforme će podržavati ove video-igre?
– Ove video-igre će biti dostupne na različitim platformama kao što su PS5, Xbox Series X|S, PC i Nintendo Switch, u zavisnosti od igre.

3. Koji su razvojni timovi iza ovih igara?
– Razvojni timovi iza ovih igara uključuju Bandai Namco, Atlus, Rocksteady Studios, Square Enix, Paradox Tectonic, Pieces Interactive, Nintendo, Team Ninja, Saber Interactive i Supergiant Games.

4. Koje su žanrove ovih video-igara?
– Žanrovi ovih video-igara uključuju borilačke igre, RPG, akcione igre, horor, simulacije i roguelike.

5. Koji od ovih naslova već ima beta verziju?
– Tekken 8 je imao beta verziju koja je omogućila igračima da isprobaju igru i daju povratne informacije razvojnom timu.

6. Koja je nova protagonistkinja u Hades 2?
– Nova protagonistkinja u Hades 2 je Melinoe, kćerka Hadja i sestra Zagreusa. Ona će koristiti svoje mračne čarobne moći u borbi protiv neprijatelja.