*EN Вештачка интелигенција

Zdravlje baterija na Android telefonima – Nova opcija za praćenje stanja baterije dolazi uskoro

Summary

Google planira da unapredi korisničko iskustvo vlasnika Android telefona tako što će omogućiti praćenje stanja baterije direktno na uređaju, bez potrebe za korišćenjem eksternih aplikacija ili komandi. Ova opcija je već dostupna na Pixel telefonima putem Pixel Feature Drop aplikacije. […]

Zdravlje baterija na Android telefonima – Nova opcija za praćenje stanja baterije dolazi uskoro

Google planira da unapredi korisničko iskustvo vlasnika Android telefona tako što će omogućiti praćenje stanja baterije direktno na uređaju, bez potrebe za korišćenjem eksternih aplikacija ili komandi. Ova opcija je već dostupna na Pixel telefonima putem Pixel Feature Drop aplikacije.

Umesto da korisnici moraju da se oslanjaju na treće strane aplikacije ili upisivanje komandi, nova verzija aplikacije pruža informacije o stanju baterije, uključujući datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja. Ovo će korisnicima omogućiti da bolje razumeju koliko je njihova baterija degradirala i kada je vreme za zamenu.

Stručnjaci su otkrili da je nova verzija Android softvera takođe dobila skrivenu stranicu za praćenje zdravlja baterije. Iako trenutno ne postoje konkretni pokazatelji o tome kako će ta stranica izgledati, kôd nove verzije sugeriše da će pružati informacije o procenjenom stepenu napunjenosti baterije u poređenju sa njenim stanjem kada je bila nova.

Osim toga, korisnici će takođe dobijati savete o zdravlju baterije putem aplikacije Settings (Postavke) kada se pojave ažuriranja ili kada telefon ne može da očita bateriju ili je njeno zdravlje degradirano. Ovo će olakšati korisnicima da održavaju dobro stanje baterije svojih Android telefona.

Ova nova opcija za praćenje stanja baterije pruža vlasnicima Android telefona više kontrole i mogućnosti održavanja dugotrajnijeg i optimalnog rada baterije. Google kontinuirano radi na unapređivanju iskustva korisnika i pruža im sve više alata za praćenje i očuvanje performansi telefona. Sa novom opcijom za praćenje stanja baterije, korisnici će moći bolje da upravljaju energetskim resursima svog uređaja i da produže vek trajanja baterije.

FAQ

Kako mogu pratiti stanje baterije na Android telefonima?

Nova verzija Pixel Feature Drop aplikacije omogućava korisnicima da vide informacije o stanju baterije na svojim Android telefonima. Ova opcija prikazuje datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja.

Koje informacije će nova opcija za praćenje stanja baterije pružati?

Nova opcija će pružati informacije o stanju baterije, uključujući procenjeni stepen napunjenosti baterije u odnosu na njen trenutni kapacitet.

Kako će nova opcija pomoći korisnicima Android telefona?

Nova opcija će korisnicima omogućiti bolje razumevanje stanja i degradacije baterije, što će im pomoći da donesu prave odluke o održavanju i zameni baterije. Takođe, aplikacija Settings će korisnicima pružati savete o zdravlju baterije i ažuriranjima vezanim za nju.