*EN Вештачка интелигенција

Recenzija Samsung Galaxy Watch6 Classic sata: Rotirajući prsten koji očarava na prvi pogled

Summary

Samsung Galaxy Watch6 Classic je pametni sat koji izdvaja svojim elegantnim i privlačnim dizajnom. Sa svojim jednostavnim i klasičnim izgledom, ovaj sat kombinuje savremena tehnološka rešenja sa klasičnim stilom. Iako sat pruža mogućnost praćenja sportskih i zdravstvenih parametara, on se […]

Recenzija Samsung Galaxy Watch6 Classic sata: Rotirajući prsten koji očarava na prvi pogled

Samsung Galaxy Watch6 Classic je pametni sat koji izdvaja svojim elegantnim i privlačnim dizajnom. Sa svojim jednostavnim i klasičnim izgledom, ovaj sat kombinuje savremena tehnološka rešenja sa klasičnim stilom.

Iako sat pruža mogućnost praćenja sportskih i zdravstvenih parametara, on se može pre posmatrati kao lifestyle gedžet nego samo kao uređaj za merenje sportskih performansi. Njegov veliki, ali ne i glomazan format, nudi korisnicima utisak luksuznog modnog dodatka.

Glavna karakteristika Samsung Galaxy Watch6 Classic sata je mehanički rotirajući prsten oko ekrana, koji omogućava jednostavno kretanje kroz menije, opcije i aplikacije. Ova praktična funkcionalnost se vratila na oduševljenje korisnika, nakon što je bila uklonjena sa prethodne Galaxy Watch5 serije.

Sat je dostupan u dve veličine kućišta – 43 i 47 milimetara. Testirali smo model sa većim kućištem, koje je napravljeno od izdržljivijeg nerđajućeg čelika. Samsung Galaxy Watch6 Classic ima prečnik od 46,5 x 46,5 milimetara, debljinu od 10,9 milimetara i težinu od 59 grama. Iako debljina i težina daju utisak veće veličine, korisnici se brzo navikavaju na njih.

Sa čvrstim safirnim staklom koje štiti ekran, ovaj sat je izdržljiv i otporan na pritisak, vodu i prašinu. Takođe je prošao test izdržljivosti američkog vojnog standarda MIL-STD-810.

Samsung Galaxy Watch6 Classic pokreće dvojezgarni Exynos V930 procesor, sa 2GB RAM-a i 16GB prostora za skladištenje podataka. Pored rotirajućeg prstena, uređaj ima dva fizička tastera za navigaciju.

Sat je opremljen novim bioaktivnim senzorima koji omogućavaju praćenje različitih zdravstvenih parametara, poput krvnog pritiska, nivoa kiseonika u krvi, kontrole rada srca, merenja temperature, barometra i altimetra.

Super AMOLED ekran veličine 1,5 inča sa visokom rezolucijom od 480 x 480 piksela pruža jasan prikaz sa dobrim kontrastima boja, čak i pri jakom suncu. Sat takođe nudi opciju stalnog prikaza na ekranu, ali to može brže trošiti bateriju.

Samsung Galaxy Watch6 Classic koristi Android Wear OS 4 operativni sistem u kombinaciji sa Samsungovim One UI Watch 5 interfejsom. Sat ima veliki broj aplikacija iz Google Play prodavnice.

Ovaj sat je odličan fitnes treker koji prati preko 90 različitih sportskih aktivnosti. Takođe podržava GPS praćenje, multimedijalne aplikacije i NFC sistem plaćanja. Sat može da se koristi i za pozive, poruke i obaveštenja.

Baterija kapaciteta 425 mAh ima prosečnu autonomiju od dva dana, ali to može varirati u zavisnosti od upotrebe. Uključen ekran i GPS praćenje mogu smanjiti trajanje baterije. Ipak, postoje modeli u istom cenovnom rangu koji nude dužu autonomiju.

Samsung Galaxy Watch6 Classic je uprkos nedostatku revolucionarnih funkcija i dizajna, privlačan izbor za one koji žele kombinaciju elegancije i funkcionalnosti. Ovaj sat nudi širok spektar mogućnosti i prednost je za ljubitelje klasičnih hronometara.