*EN Вештачка интелигенција

ROG STRIX G16 (G614J): Pravi izbor za gejmere koji ne žele da potroše mnogo

Summary

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić Kada je u pitanju kupovina gejmerskih laptopova, ASUS je kompanija koja se uvek izdvaja. Njihova ponuda sadrži veliki broj modela sa različitim konfiguracijama i cenama, kako bi zadovoljili različite potrebe korisnika. Na ovom testu, imamo […]

ROG STRIX G16 (G614J): Pravi izbor za gejmere koji ne žele da potroše mnogo

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kada je u pitanju kupovina gejmerskih laptopova, ASUS je kompanija koja se uvek izdvaja. Njihova ponuda sadrži veliki broj modela sa različitim konfiguracijama i cenama, kako bi zadovoljili različite potrebe korisnika.

Na ovom testu, imamo priliku da testiramo jedan gejmerski laptop koji nudi impresivne specifikacije, ali i pristupačnu cenu u poređenju sa vrhunskim modelima. U pitanju je ROG STRIX G16 (2023).

Šta ova mašina može da ponudi i kako se pokazala u svakodnevnom radu i najzahtevnijim grafičkim zadacima, saznajte u nastavku recenzije.

ROG STRIX G16 DIZAJN

ROG STRIX G16 ima sličan dizajn kao i prethodni modeli ove serije, kao što je ROG STRIX SCAR 18. Međutim, G16 ima jednostavniji dizajn sa sopstvenim detaljima koji ga čine prepoznatljivim.

Kvalitet izrade je visok, sa kvalitetnim materijalima kao što je aluminijumski poklopac monitora i stakleni tačped. Tastatura je takođe izuzetno dobra, sa dovoljno prostora između tastera i odličnim osećajem pri kucanju.

Dimenzije laptopa nisu kompaktne, ali je ASUS dobro iskoristio prostor. ROG STRIX G16 ima 16-inčni ekran, koji je veći od većine modela ove klase. Takođe, svi portovi su smešteni sa strane laptopa zbog sistema hlađenja na poleđini.

ROG STRIX G16 EKRAN

ROG laptopovi se mogu pohvaliti visokokvalitetnim ekranima pod nazivom Nebula Display. Ovi ekrani su svetli, brzi i prikazuju širok spektar boja. ROG STRIX G16 ima 16-inčni IPS ekran sa visokom QHD+ rezolucijom i brzinom osvežavanja od 240 Hz. Osvetljenost je do 500 nita, a tačnost boja je garantovana Pantone Validated sertifikatom.

Ekran se tokom testiranja pokazao izvanredno, prikaz je bio jasan i detaljan, bez obzira da li smo igrali igre ili gledali filmove.

ROG STRIX G16 PERFORMANSE

Naš testni model ima moćni Intel i9-13980HX procesor sa 24 jezgra, NVIDIA GeForce RTX 4060 grafiku sa 8 GB VRAM-a i 2 x 8 GB RAM-a. Ova kombinacija pruža odlične performanse kako u svakodnevnim zadacima, tako i u gejmingu.

Gejming na ROG STRIX G16 je izuzetan, sa visokom brzinom osvežavanja ekrana i podrškom za tehnologiju G-SYNC. Laptop se nije pregrevao zahvaljujući efikasnom sistemu hlađenja sa tri ventilatora.

ZAKLJUČAK

ROG STRIX G16 je odličan izbor za gejmere koji žele snažan laptop sa impresivnim performansama, ali po pristupačnoj ceni. Uz kvalitetan dizajn, sjajan ekran i moćne komponente, ovaj laptop će sigurno ispuniti očekivanja korisnika.

FAQ

1. Koje su specifikacije ROG STRIX G16 laptopa?

ROG STRIX G16 ima 16-inčni ekran, Intel i9-13980HX procesor, NVIDIA GeForce RTX 4060 grafiku, 2 x 8 GB RAM-a i 1 TB SSD.

2. Kakav je dizajn ROG STRIX G16 laptopa?

ROG STRIX G16 ima visokokvalitetan dizajn sa aluminijumskim poklopcem monitora i staklenim tačpedom. Tastatura je udobna za kucanje.

3. Koja je cena ROG STRIX G16 laptopa?

Cena ROG STRIX G16 laptopa varira u zavisnosti od konfiguracije, ali je pristupačnija u poređenju sa vrhunskim modelima. Za tačnu cenu se obratite prodavcu.