*EN Вештачка интелигенција

Samsung se priprema za lansiranje OneUI 6.1 i Galaxy S24 seriju

Summary

Samsung, lider u industriji mobilnih uređaja, sprema se za lansiranje najnovije verzije svoje prilagođene Android platforme, OneUI 6.1. Očekuje se da će ova nadogradnja doneti brojne inovacije i unapređenja korisničkog iskustva. Jedna od najinteresantnijih novosti je integracija veštačke inteligencije (AI) […]

Samsung se priprema za lansiranje OneUI 6.1 i Galaxy S24 seriju

Samsung, lider u industriji mobilnih uređaja, sprema se za lansiranje najnovije verzije svoje prilagođene Android platforme, OneUI 6.1. Očekuje se da će ova nadogradnja doneti brojne inovacije i unapređenja korisničkog iskustva.

Jedna od najinteresantnijih novosti je integracija veštačke inteligencije (AI) u korisničko iskustvo. Curenja informacija koja su počela u decembru 2023. godine otkrila su neke od potencijalnih funkcija koje će čekati korisnike Samsunga.

Uvođenje AI-generisanih pozadina, koje će korisnicima omogućiti dinamičke pozadine sa efektima vremena i portreta, jedna je od tih funkcija. Takođe, korisnici će moći manipulisati objektima na fotografijama i čak ih premestiti na druge slike pomoću veštačke inteligencije.

Unapređena Samsung tastatura uz pomoć AI omogućiće promenu tona istaknutog teksta i moguće dodavanje dugmeta za automatsko formatiranje u Notes aplikaciji. Prevod uživo tokom poziva i poboljšanje jasnoće poziva u bučnim okruženjima takođe su funkcije koje se očekuju sa OneUI 6.1.

Novi informacije sugerišu da će OneUI 6.1 takođe doneti podršku za Ultra HDR, što znači naprednu HDR podršku posebno za Galaxy S24.

Uz OneUI 6.1, Samsung će takođe lansirati novu flagship seriju svojih mobilnih uređaja – Galaxy S24. Sa najnovijom tehnologijom, Galaxy S24 će ponuditi revolucionarne mogućnosti kamere zahvaljujući 200MP ISOCELL senzoru i Qualcomm-ovom AI modelu.

Dizajnirajući ovaj novi model, Samsung je takođe rešavao dugoročne probleme kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Ispravke za rukovanje jednom rukom i rešavanje bagova su samo neki od detalja o kojima se spekuliše.

Ipak, još uvek nije poznat tačan datum kada će OneUI 6.1 biti dostupan korisnicima. Međutim, očekuje se da će nadogradnja biti prvo dostupna na uređajima sa najnovijom verzijom OneUI 6.0, a možda će se to desiti istovremeno sa lansiranjem Galaxy S24 serije na predstojećem Galaxy Unpacked događaju.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo dolazak OneUI 6.1 i Galaxy S24 serije, jedno je sigurno – integracija veštačke inteligencije obećava podizanje korisničkog iskustva na nove visine.