*EN Вештачка интелигенција

Ultraširoke i selfi kamere – Gde započinje nova era fotografije?

Summary

Apple je poznat po stalnim inovacijama u svojim pametnim telefonima, a najnovija vest izvor: MacRumors obećava da će iPhone 16 Pro modeli doneti revoluciju u oblasti fotografiranja. Prema poznatom analitičaru Ming-Chi Kou, Genius će biti jedini snabdevač Apple-a novim ultraširokim […]

Ultraširoke i selfi kamere – Gde započinje nova era fotografije?

Apple je poznat po stalnim inovacijama u svojim pametnim telefonima, a najnovija vest izvor: MacRumors obećava da će iPhone 16 Pro modeli doneti revoluciju u oblasti fotografiranja. Prema poznatom analitičaru Ming-Chi Kou, Genius će biti jedini snabdevač Apple-a novim ultraširokim i selfi modulima kamera, što ukazuje na potencijalno značajno povećanje prihoda kompanije u narednim godinama.

Jedna od glavnih novina koje će iPhone 16 Pro doneti je „tetraprizma“ zum kamera sa iPhone-a 15 Pro Max, koja će omogućiti naprednije fotografisanje i snimanje videozapisa. Takođe, očekuje se da će ekran ovih modela biti veći, sa dijagonalom od 6,27 inča, što će doprineti boljoj vizuelnoj i korisničkoj eksperimentalnosti.

Naravno, kamere su često najvažniji deo smartphone-a za većinu korisnika, a iPhone 16 Pro neće razočarati. Oba modela će imati unapređene kamere, sa glavnom kamerom rezolucije 12MP i ultra širokom kamerom rezolucije 48MP. Posebno zadovoljstvo će korisnici imati sa ultra širokom kamerom koja će zadržati svojih 6P sočiva, što će omogućiti široke rakurse i kristalno jasne fotografije.

Ali to nije sve – Apple planira i revoluciju u selfi kameri. Svi modeli iPhone 17 će biti opremljeni potpuno novom prednjom kamerom rezolucije 24MP, koja će imati 6P sočiva. Ovo predstavlja glavno unapređenje u odnosu na sadašnju kameru od 12MP sa 5P sočivima koja je prisutna u prethodnim modelima.

Ukratko, novi iPhone modeli donose napredak u oblasti fotografisanja koji će zadovoljiti čak i najzahtevnije korisnike. Ultraširoke i selfi kamere postaju ključni faktor pri odabiru smartphone-a, a Apple je spreman da premaši sva očekivanja. Ne propustite priliku da budete deo nove ere fotografisanja sa iPhone 16 Pro.

FAQ

Koje su glavne novine u iPhone 16 Pro modelima?

Glavne novine u iPhone 16 Pro modelima uključuju „tetraprizma“ zum kameru, veći ekran od 6,27 inča, unapređene glavne kamere rezolucije 12MP i ultra široke kamere rezolucije 48MP.

Koja je razlika između selfi kamere na iPhone 16 Pro i iPhone 17 modelima?

Razlika je u rezoluciji i sočivima. iPhone 16 Pro dolazi sa selfi kamerom rezolucije 12MP i 5P sočivima, dok će iPhone 17 modeli imati selfi kameru rezolucije 24MP i 6P sočiva.

Ko će biti snabdevač kamera za iPhone 16 Pro modele?

Prema analitičaru Ming-Chi Kou, Genius će biti jedini snabdevač Apple-a novim ultraširokim i selfi modulima kamera.