*EN Вештачка интелигенција

Stiže novo ažuriranje iPadOS sa inovativnom zaštitnom funkcijom

Summary

Apple je nedavno objavio ažuriranje svog sistema iOS i iPadOS, donoseći korisnicima nekoliko manjih ali značajnih izmena. Jedna od najupečatljivijih novih funkcija je „Stolen Device Protection“, koja ima za cilj zaštititi lične podatke korisnika u slučaju krađe ili gubitka iPhone-a […]

Stiže novo ažuriranje iPadOS sa inovativnom zaštitnom funkcijom

Apple je nedavno objavio ažuriranje svog sistema iOS i iPadOS, donoseći korisnicima nekoliko manjih ali značajnih izmena. Jedna od najupečatljivijih novih funkcija je „Stolen Device Protection“, koja ima za cilj zaštititi lične podatke korisnika u slučaju krađe ili gubitka iPhone-a ili iPada.

Ova nova funkcija omogućava korisnicima da daljinski deaktiviraju i zaključaju svoje uređaje kako bi sprečili da neovlašćene osobe pristupe njihovim podacima. To znači da, čak i ako vam se uređaj izgubi ili bude ukraden, možete biti sigurni da vaši lični podaci ostaju zaštićeni.

Umesto tradicionalnih rešenja koja se fokusiraju na lociranje uređaja, „Stolen Device Protection“ je osmišljena da ide korak dalje i obezbedi zaštitu podataka. Korisnicima se omogućava daljinsko brisanje svih podataka na uređaju, kao i postavljanje sigurnosnog kašnjenja od jednog sata pre nego što bude moguće pristupiti njima.

Ova funkcija predstavlja značajan korak napred u zaštiti korisničkih podataka i privatnosti. Sa sve većim brojem

Pitanja i odgovori (FAQ) na osnovu glavnih tema i informacija iznetih u članku:

1. Šta je „Stolen Device Protection“?
„Stolen Device Protection“ je nova funkcija koju je nedavno uveo Apple u svojim sistemima iOS i iPadOS. Ova funkcija omogućava korisnicima da daljinski deaktiviraju i zaključaju svoje iPhone ili iPad uređaje kako bi zaštitili svoje lične podatke u slučaju krađe ili gubitka.

2. Kako funkcioniše „Stolen Device Protection“?
Korisnicima se omogućava da daljinski obrišu sve podatke sa svog uređaja i postave sigurnosno kašnjenje od jednog sata pre nego što bude moguće pristupiti tim podacima. Ovo obezbeđuje da su lični podaci zaštićeni čak i ako je uređaj izgubljen ili ukraden.

3. Da li je „Stolen Device Protection“ dostupan i za lociranje uređaja?
Iako se tradicionalna rešenja zaštite fokusiraju na lociranje uređaja, „Stolen Device Protection“ ide korak dalje i fokusira se na zaštitu podataka. Međutim, nije navedeno da li ova funkcija uključuje i mogućnost lociranja uređaja.

4. Šta se dešava sa podacima ako je uređaj pronađen ili vraćen vlasniku?
Nije navedeno u članku šta se tačno dešava sa podacima ako je uređaj pronađen ili vraćen vlasniku. Pretpostavlja se da će korisnik moći ponovo pristupiti svim podacima nakon što uređaj bude deblokiran.

5. Kakva je svrha „Stolen Device Protection“ funkcije?
Glavna svrha ove funkcije je da zaštiti lične podatke korisnika u slučaju krađe ili gubitka iPhone-a ili iPada. Omogućava korisnicima da zadrže sigurnost svojih podataka, čak i ako uređaj padne u nepoželjne ruke.

Definicije ključnih pojmova ili žargona korišćenih u članku:
– iOS – operativni sistem koji Apple koristi na svojim mobilnim uređajima, kao što su iPhone i iPad.
– iPadOS – specifična verzija operativnog sistema iOS koja je optimizovana za iPad uređaje.
– Stolen Device Protection – nova funkcija u sistemima iOS i iPadOS koja omogućava korisnicima da zaštite svoje lične podatke u slučaju krađe ili gubitka uređaja.

Predloženi relevantni linkovi:
Apple – zvanična veb stranica kompanije Apple.
Apple Support – zvanična podrška kompanije Apple.