*EN Вештачка интелигенција

Steam prestao s podrškom za starije verzije Windows sistema, korisnici se preusmeravaju na nove operativne sisteme

Summary

Prema nedavno sprovedenoj anketi, većina Steam korisnika (95,57%) već je prešla na Windows 10 i 11 operativne sisteme, dok su samo 2% korisnici Linuxa, a 1,5% koristi Mac. Ovi podaci ukazuju na to da manje od 1% korisnika Steam platforme […]

Steam prestao s podrškom za starije verzije Windows sistema, korisnici se preusmeravaju na nove operativne sisteme

Prema nedavno sprovedenoj anketi, većina Steam korisnika (95,57%) već je prešla na Windows 10 i 11 operativne sisteme, dok su samo 2% korisnici Linuxa, a 1,5% koristi Mac. Ovi podaci ukazuju na to da manje od 1% korisnika Steam platforme i dalje koristi starije verzije operativnih sistema poput Windows 7, 8 i 8.1.

Steam je nedavno objavio da prestaje s podrškom za ove stare verzije operativnih sistema, što znači da korisnici koji i dalje koriste Windows 7, 8 i 8.1 više neće moći da pristupaju platformi. Slično tome, podrška za verzije macOS 10.13 i 10.14 takođe će biti prekinuta od 15. februara.

Ova promena znači da instalacije Steam Clienta na uređajima koji koriste pomenute operativne sisteme neće više primati bezbednosna ili bilo kakva druga ažuriranja od 1. januara 2024. godine. Kako bi nastavili da koriste Steam, korisnici će biti primorani da pređu na novije verzije Windows operativnih sistema.

Važno je napomenuti da će Steam platforma još neko vreme funkcionisati na starijim verzijama operativnih sistema nakon što zvanična podrška bude prekinuta, ali korisnicima se preporučuje da pređu na nove operativne sisteme kako bi imali pristup najnovijim ažuriranjima i funkcionalnostima.

FAQ:
1. Što se dešava sa korisnicima koji i dalje koriste Windows 7, 8 i 8.1?
Korisnici koji i dalje koriste ove starije verzije operativnih sistema više neće moći da pristupaju Steam platformi.

2. Kada će podrška za stare verzije macOS biti prekinuta?
Podrška za macOS verzije 10.13 i 10.14 biće prekinuta od 15. februara.

3. Da li će Steam i dalje funkcionisati na starijim verzijama operativnih sistema?
Iako će zvanična podrška biti prekinuta, Steam će još neko vreme funkcionisati na starijim verzijama operativnih sistema. Međutim, preporučuje se prelazak na nove operativne sisteme radi pristupa najnovijim ažuriranjima i funkcionalnostima.