*EN Вештачка интелигенција

Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1: Vreme za modernizaciju!

Summary

Prema nedavnom saopštenju kompanije Valve, popularna igračka platforma Steam više neće podržavati operativne sisteme Windows 7, 8 i 8.1. Ova odluka je izazvala iznenađenje kod nekih korisnika, dok su drugi već bili upoznati sa tim. Prema novom pravilu, od 1. […]

Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1: Vreme za modernizaciju!

Prema nedavnom saopštenju kompanije Valve, popularna igračka platforma Steam više neće podržavati operativne sisteme Windows 7, 8 i 8.1. Ova odluka je izazvala iznenađenje kod nekih korisnika, dok su drugi već bili upoznati sa tim.

Prema novom pravilu, od 1. januara 2024. godine, Steam neće pružati podršku za Microsoftove iteracije starije od Windows 10. Kako bi nastavili da koriste Steam i primaju ažuriranja, korisnicima se preporučuje da pređu na Windows 11 ili Windows 10, što će im omogućiti pristup njihovim omiljenim igrama.

Iako Steam prestaje da podržava starije Windows sisteme, korisnici još uvek mogu da pristupaju svojim igrama. Međutim, kompanija Valve upozorava da usluga može prestati da radi u bilo kojem trenutku, s obzirom na to da je Steam zavisan od ugrađene verzije Google Chromea.

Važno je napomenuti da je Google već prekinuo podršku za Windows 7 u januaru 2023. godine, a poslednja dostupna verzija Chromea na tim starim operativnim sistemima je 109.

Pored zavisnosti od Chromea, Steam za Windows će uskoro zahtevati određene funkcije i sigurnosne komponente koje nisu dostupne na Windows 7, 8 i 8.1. Ovo znači da će korisnici ovih sistema biti ograničeni u mogućnostima pristupa i korišćenja Steam platforme.

Valve naglašava da neće moći da garantuje stalnu funkcionalnost igračke platforme na Windows 7, 8 i 8.1, te korisnici mogu očekivati da usluga prestane da radi u bilo kom trenutku. Takođe, neće biti dostupna ni tehnička podrška za ove operativne sisteme.

Ako ste među korisnicima koji su pogođeni ovom merom, možda je vreme da razmislite o modernizaciji svog sistema. Pored poboljšane funkcionalnosti Steam platforme, razni novi naslovi pružaju vrhunsko iskustvo online igranja koje vredi istražiti.

FAQ:
P: Koji operativni sistemi više nisu podržani na Steamu?
O: Steam više ne podržava Windows 7, 8 i 8.1 operativne sisteme.

P: Kako mogu nastaviti da koristim Steam?
O: Da biste nastavili da koristite Steam i primajte ažuriranja, preporučuje se da pređete na Windows 11 ili Windows 10.

P: Da li mogu pristupiti svojim igrama na starijim operativnim sistemima?
O: Iako Steam više ne podržava starije operativne sisteme, korisnici i dalje mogu pristupiti svojim igrama. Međutim, postoji mogućnost da usluga prestane da radi u bilo kojem trenutku.

P: Da li će biti tehničke podrške za Windows 7, 8 i 8.1?
O: Ne, Steam neće pružati tehničku podršku za ove operativne sisteme.