*EN Вештачка интелигенција

Steam Awards nominacije za 2023. godinu donose neobične naslove u kategorijama

Summary

Steam platforma nedavno je objavila nominacije za svoje godišnje nagrade za 2023. godinu. Međutim, kada pogledamo naslove igara koje su nominovane, primetno je da postoji nekoliko neobičnih izbora kategorija. Nakon što su igrači imali priliku da tokom prethodne dve nedelje […]

Steam Awards nominacije za 2023. godinu donose neobične naslove u kategorijama

Steam platforma nedavno je objavila nominacije za svoje godišnje nagrade za 2023. godinu. Međutim, kada pogledamo naslove igara koje su nominovane, primetno je da postoji nekoliko neobičnih izbora kategorija.

Nakon što su igrači imali priliku da tokom prethodne dve nedelje glasaju, Steam je otkrio nominacije u 11 različitih kategorija. Međutim, neke od ovih nominacija su iznenadile kako igrače, tako i stručnjake iz industrije.

Na primer, EA Sports FC 24 je nominovan za „Video-igru godine“, iako su igrači očekivali da tu poziciju zauzme neka druga popularna igra poput Alan Wake 2. Takođe, nominacija igre Cyberpunk 2077: Phantom Liberty u istoj kategoriji je izazvala konfuziju, budući da se radi o ekspanziji, a ne o samostalnoj igri.

Još jedan zanimljiv izbor nominacija je Red Dead Redemption 2 koji je nominovan za nagradu „Labor of Love“. Ova kategorija je namenjena igrama koje su tokom godina dobile mnogo dodatnog sadržaja i podršku od strane developera. Međutim, Red Dead Redemption 2, iako izuzetno popularna igra, nije dobila nikakav dodatni sadržaj u 2023. godini, zbog čega je ova nominacija iznenadila mnoge.

Najveće iznenađenje među nominacijama je svakako igra Starfield, koja je nominovana za „Najinovativniju igru 2023.“ Ova nominacija je iznenadila mnoge igrače i stručnjake, budući da o igri Starfield gotovo ništa nije poznato i nije objavljeno dovoljno materijala koji bi opravdao ovu nominaciju.

Uprkos nekim neobičnim izborima, nominacije za Steam Awards 2023. donose i nekoliko očekivanih i zasluženih naslova. Sada ostaje da vidimo koje će igre odneti pobedu u svojim kategorijama.