*EN Вештачка интелигенција

Inspekcija u PlayStation svetu: PlayStation 3 i PlayStation 5 dominiraju tržištem igračkih konzola

Summary

Iako je PlayStation 3 konzola stara više od decenije, ona i dalje privlači značajan broj korisnika. Nedavno procurele informacije iz hakovanja Insomniac Games otkrivaju da je PlayStation 3 u februaru 2023. godine imao blizu 2 miliona aktivnih korisnika, ukazujući na […]

Inspekcija u PlayStation svetu: PlayStation 3 i PlayStation 5 dominiraju tržištem igračkih konzola

Iako je PlayStation 3 konzola stara više od decenije, ona i dalje privlači značajan broj korisnika. Nedavno procurele informacije iz hakovanja Insomniac Games otkrivaju da je PlayStation 3 u februaru 2023. godine imao blizu 2 miliona aktivnih korisnika, ukazujući na to da kvalitet i nostalgija još uvek igraju važnu ulogu među igračima širom sveta.

Sa druge strane, PlayStation 5, najnovija konzola kompanije Sony, nastavlja da dominira na tržištu. Prodaja PlayStation 5 dostigla je 50 miliona jedinica do decembra 2023. godine, čime je Sony potvrdio svoju dominantnu poziciju.

Interesantno je da PlayStation 4, koji je prethodio PlayStation 5, i dalje ima veliku popularnost sa 70.3 miliona aktivnih igrača. Kombinovanjem brojeva svih tri generacije konzola, Sony ima ukupno 107.5 miliona aktivnih PSN naloga.

Ovo pokazuje da PlayStation 3, uprkos izazovima sa kojima se suočio na početku, uključujući visoke cene, i dalje zadržava lojalnu bazu korisnika. Sa skoro 2 miliona aktivnih korisnika, PlayStation 3 predstavlja značajan uspeh za Sony.

U Sjedinjenim Američkim Državama, PlayStation 5 već nadmašuje prodaju svog prethodnika, a njegova popularnost se povećava svake nedelje zahvaljujući kontinuiranim isporukama. U poređenju sa Microsoftovim Xbox Series X i S konzolama, PlayStation 5 ima tri puta veću prodaju, prodajući oko 21 milion jedinica širom sveta.

Ovi podaci ne samo da oslikavaju trenutno stanje na tržištu igračkih konzola, već i pokazuju kako se Sony prilagođava i inovira da zadovolji potrebe svojih korisnika. Sposobnost zadržavanja starih korisnika, dok istovremeno privlači nove generacije igrača, potvrđuje Sony-jevu vodeću poziciju u industriji video igara.

FAQ:
1. Koliko prodaja PlayStation 5 dostigla do decembra 2023. godine?
– Prodaja PlayStation 5 dostigla je 50 miliona jedinica do decembra 2023. godine.

2. Koliko aktivnih igrača ima PlayStation 4?
– PlayStation 4 ima 70.3 miliona aktivnih igrača.

3. Koliko ukupno ima Sony aktivnih PSN naloga?
– Sony ima ukupno 107.5 miliona aktivnih PSN naloga.