*EN Вештачка интелигенција

Novi Rabbit R1 – Pametni uređaj koji menja igru

Summary

Na nedavno održanom CES 2024 sajmu, svet tehnologije je upoznao novog igrača koji obećava da će preoblikovati način na koji koristimo pametne uređaje. Rabbit R1, kompaktni AI asistent, brzo je privukao pažnju svojim inovativnim pristupom i dizajnom koji podseća na […]

Novi Rabbit R1 – Pametni uređaj koji menja igru

Na nedavno održanom CES 2024 sajmu, svet tehnologije je upoznao novog igrača koji obećava da će preoblikovati način na koji koristimo pametne uređaje. Rabbit R1, kompaktni AI asistent, brzo je privukao pažnju svojim inovativnim pristupom i dizajnom koji podseća na retro uređaje.

Rabbit R1 nije samo još jedan pametni telefon, niti je običan AI asistent kao što je Amazon Alexa. Ovaj uređaj odlikuje se svojim unikatnim dizajnom koji podseća na walkie-talkie, sa živopisnom narandžastom bojom koja mu pruža taj retro osećaj. Iako dimenzijama manji od iPhone 15, Rabbit R1 je opremljen sa 2.88-inčnim touchscreen ekranom, kamerom, kontrolnim točkićem, zvučnicima i mikrofonima. Uređaj funkcioniše na Rabbit OS-u i pokreće ga 2.3GHz MediaTek procesor, sa 4GB memorije i 128GB skladišnog prostora.

Rabbit R1 je poseban zbog svoje sposobnosti da se poveže sa aplikacijama na vašem telefonu, umesto da poseduje sopstvene. Zasniva se na tzv. Large Action Model (LAM) AI modelu, koji može navigirati interfejsima aplikacija za obavljanje raznih zadataka. Odgovara na glasovne komande i sposoban je za aktivnosti kao što su rezervacija vožnje, upravljanje kućnim zadacima i odgovaranje na upite.

Posebna karakteristika Rabbit R1 je njegov adaptivni LAM, koji omogućava uređaju da uči i interaguje sa novim aplikacijama. Ova funkcionalnost omogućava proširenje sposobnosti uređaja izvan preinstaliranih aplikacija, prilagođavajući se različitim korisničkim interfejsima i funkcionalnostima. Jedna od najzanimljivijih karakteristika je i režim obuke, gde korisnici mogu da ‘treniraju’ R1 za interakciju sa određenim komandama, čime se poboljšava njegova praktičnost i svestranost.

Popularnost Rabbit R1 ne dolazi samo od njegove jedinstvene funkcionalnosti, već i od nostalgije za jednostavnijim vremenima. U eri kada se fokusira na Internet stvari (IoT) i integraciju sa operativnim sistemima poput iOS-a ili Androida, Rabbit R1 se ističe svojom jednostavnošću i pristupačnošću. Ljuov pristup pružanju fokusiranijeg i manje invazivnog digitalnog iskustva je naišao na odobravanje i entuzijazam tržišta.

FAQ:

Q: Kakve su dimenzije Rabbit R1?
A: Rabbit R1 je manji od iPhone 15 i ima dimenzije koje odgovaraju interfejsima aplikacija.

Q: Koje su specifične karakteristike Rabbit R1?
A: Rabbit R1 se ističe svojim adaptivnim LAM AI modelom, mogućnošću povezivanja sa aplikacijama na telefonu i retro dizajnom.

Q: Da li Rabbit R1 poseduje sopstvene aplikacije?
A: Ne, Rabbit R1 se povezuje sa aplikacijama na vašem telefonu umesto da poseduje sopstvene.

Q: Kako se Rabbit R1 razlikuje od drugih pametnih uređaja?
A: Rabbit R1 se ističe svojom jednostavnošću i fokusom na manje invazivno digitalno iskustvo u odnosu na druge pametne uređaje.

Q: Kada će Rabbit R1 biti dostupan na tržištu?
A: Trenutno je nemoguće nabaviti Rabbit R1, ali je veliki interes pokazan za ovakav tip uređaja.