*EN Вештачка интелигенција

Sedište na igru: Kako inovacija kompanije Sony može promeniti način na koji igramo video igre

Summary

Sony je nedavno dobio patent za sistem koji bi mogao da promeni način na koji igrači doživljavaju poteškoće u igrama. Patent pod nazivom „Adaptivna kalibracija poteškoća za aktivnosti zasnovane na veštinama u virtuelnim okruženjima“ opisuje sistem koji dinamički prilagođava težinu […]

Sedište na igru: Kako inovacija kompanije Sony može promeniti način na koji igramo video igre

Sony je nedavno dobio patent za sistem koji bi mogao da promeni način na koji igrači doživljavaju poteškoće u igrama. Patent pod nazivom „Adaptivna kalibracija poteškoća za aktivnosti zasnovane na veštinama u virtuelnim okruženjima“ opisuje sistem koji dinamički prilagođava težinu igre u zavisnosti od toga koliko dobro korisnik igra. Ovaj inovativni pristup bi mogao da pruži impresivnije i personalizovanije iskustvo igranja.

Umesto da se oslanja samo na unapred definisane nivoe težine, ovaj sistem koristi naprednu tehnologiju za praćenje performansi igrača tokom igre. Na osnovu detaljnih podataka o igračevim veštinama i postignućima, sistem prilagođava težinu igre kako bi izazov bio odgovarajući za korisnika. Na primer, ako je igrač vrlo vešt u određenoj igri, sistem bi mogao da poveća težinu igre kako bi zadržao igrača uzbudjenim i angažovanim na višem nivou. S druge strane, za početnike ili manje iskusne igrače, sistem bi mogao da smanji težinu igre kako bi omogućio postepeni napredak i motivaciju za dalje igranje.

Ovo nije samo inovacija koja će poboljšati doživljaj igrača, već je i korak ka stvaranju personalizovanih iskustava u svetu video igara. Dizajniran sa idejom da zadovolji sve igrače, ovaj sistem bi mogao da bude posebno koristan za one sa različitim nivoima veštine ili fizičkim ograničenjima. Kao rezultat, igrači će moći da uživaju u igrama napravljenim za njih i da postignu maksimalno zadovoljstvo tokom igranja.

FAQ:
Q: Kako funkcioniše sistem adaptivne kalibracije poteškoća?
A: Sistem koristi naprednu tehnologiju za praćenje performansi igrača tokom igre i na osnovu toga prilagođava težinu igre.

Q: Kome bi ovaj sistem mogao biti posebno koristan?
A: Ovaj sistem bi mogao biti posebno koristan za igrače sa različitim nivoima veštine ili fizičkim ograničenjima.