*EN Вештачка интелигенција

Inteligentno prilagođavanje težine igara: Nova ideja koje Sony istražuje

Summary

Još od lansiranja PS5, Sony istražuje način kako da pruži pomoć, savete i pomoć u igri korisnicima PlayStation konzole. Sama konzola je lansirana sa funkcijom vodiča, koja pruža uputstva za podržane igre. Međutim, izgleda da je kompanija sada došla na […]

Inteligentno prilagođavanje težine igara: Nova ideja koje Sony istražuje

Još od lansiranja PS5, Sony istražuje način kako da pruži pomoć, savete i pomoć u igri korisnicima PlayStation konzole. Sama konzola je lansirana sa funkcijom vodiča, koja pruža uputstva za podržane igre. Međutim, izgleda da je kompanija sada došla na novu ideju. Sony je patentirao sistem prilagođavanja dinamičke težine igara, koji omogućava prilagođavanje nivoa težine igre na osnovu dotadašnjih performansi igrača.

Umesto da se težina igre unapred odredi, ovaj sistem analizira performanse igrača i automatski menja nivo težine igre na osnovu njihovih rezultata. Kad korisnik igra jednu ili više različitih vrsta igara, sistem prikuplja podatke i procenjuje da li nivo performansi korisnika odgovara očekivanom nivou učinka. Ukoliko nivo performansi nije na očekivanom nivou, sistem će postepeno prilagođavati parametre koji utiču na težinu igre kako bi korisnicima pružio izazov prilagođen njihovim veštinama.

Ovaj patent predstavlja potencijalno rešenje za prilagođavanje igračima različitih nivoa veština. Na primer, početnici ili oni koji nisu upoznati sa određenim žanrom mogu započeti sa nižim nivoom težine, a sistem će postepeno povećavati izazove kako se korisničke veštine budu poboljšavale.

Iako je ovo zanimljivo otkriće, nije sigurno da li će sistem prilagođavanja težine igara biti implementiran u nadolazećim igrama. Ipak, patent pruža uvid u to na čemu Sony tim za istraživanje i razvoj radi iza kulisa.

FAQ:
1. Kako funkcioniše sistem prilagođavanja dinamičke težine igara?
– Sistem analizira performanse igrača i automatski menja nivo težine igre na osnovu njihovih rezultata.

2. Kako će sistem postepeno prilagođavati težinu igre korisnicima?
– Sistem će prilagođavati parametre koji utiču na težinu igre, kao što su brzina kretanja, kašnjenje, snaga likova, broj konkurenata i druge relevantne metrike.

3. Koja je svrha sistema prilagođavanja dinamičke težine igara?
– Ovaj sistem omogućava prilagođavanje igre igračima različitih nivoa veština, pružajući im izazov prilagođen njihovim sposobnostima.

4. Da li će sistem biti implementiran u nadolazećim igrama?
– Nije sigurno da li će sistem biti implementiran u nadolazećim igrama, ali patent pruža uvid u istraživanje i razvoj koje Sony tim sprovodi.