*EN Вештачка интелигенција

Novi Sony DualSense V2 džojstik predstavlja unapređenje za PlayStation 5

Summary

Nova verzija Sony DualSense džojstika za PlayStation 5, poznata kao DualSense V2, privukla je pažnju ljubitelja gejminga od trenutka kada se pojavila na kanadskom sajtu Best Buy Canada. Iako su detalji brzo uklonjeni sa sajta, informacije o ovom unapređenom džojstiku […]

Novi Sony DualSense V2 džojstik predstavlja unapređenje za PlayStation 5

Nova verzija Sony DualSense džojstika za PlayStation 5, poznata kao DualSense V2, privukla je pažnju ljubitelja gejminga od trenutka kada se pojavila na kanadskom sajtu Best Buy Canada. Iako su detalji brzo uklonjeni sa sajta, informacije o ovom unapređenom džojstiku su se proširile internetom, otkrivajući brojna poboljšanja u odnosu na originalni model.

Jedna od najznačajnijih promena na DualSense V2 džojstiku je smanjenje težine. Nova verzija je sada lakša, sa težinom od 280 grama u poređenju sa 360 grama kod originalnog DualSense modela. Ova promena omogućava veću udobnost tokom dugotrajnog igranja.

Druga bitna karakteristika novog džojstika je znatno produženo trajanje baterije. DualSense V2 može izdržati do 12 sati neprekidnog korištenja, što je značajno poboljšanje u odnosu na originalnu verziju i Edge model.

Sony je takođe odlučio da uključi DualSense stanicu za punjenje u paket sa DualSense V2 džojstikom. Ova stanica omogućava istovremeno punjenje do dva džojstika, čime se smanjuje opterećenje USB portova na konzoli.

DualSense V2 džojstik će biti koristan i za vlasnike PlayStation 5 konzola i za PC igrače koji preferiraju raspored dugmića PlayStation džojstika. Sony se trudi da poboljša iskustvo igranja i rješava problem s trajanjem baterije u poređenju sa drugim kontrolerima na tržištu, nudeći DualSense V2 po istoj cijeni kao originalni model, uz dodatak besplatne stanice za punjenje.

Očekuje se da će pojava DualSense V2 kontrolera ujedno nagovijestiti i skori dolazak PlayStation 5 Pro konzole, koja bi se savršeno uparila sa ovim unapređenim džojstikom.