*EN Вештачка интелигенција

Novi PlayStation 5 kontroler: DualSense V2 sa poboljšanim specifikacijama

Summary

Sony je nedavno objavio novi model kontrolera za PlayStation 5, poznat kao DualSense V2. Ovaj kontroler, koji se nedavno pojavio na kanadskom sajtu za onlajn kupovinu elektronskih uređaja Best Buy Canada, ima istu cenu kao i originalni DualSense, ali sa […]

Novi PlayStation 5 kontroler: DualSense V2 sa poboljšanim specifikacijama

Sony je nedavno objavio novi model kontrolera za PlayStation 5, poznat kao DualSense V2. Ovaj kontroler, koji se nedavno pojavio na kanadskom sajtu za onlajn kupovinu elektronskih uređaja Best Buy Canada, ima istu cenu kao i originalni DualSense, ali sa poboljšanim specifikacijama.

Prema informacijama koje su procurele pre uklanjanja sa sajta, DualSense V2 dolazi sa nekoliko značajnih unapređenja u odnosu na originalni kontroler. Najveća promena je smanjenje težine, za oko 22 posto, sa 360 grama na 280 grama. Ovo smanjenje težine poboljšava udobnost tokom dugotrajnog korišćenja i igranja na konzoli.

Još jedno značajno unapređenje je trajanje baterije. Dok originalni DualSense može trajati manje od 6 sati pri intenzivnoj upotrebi, DualSense V2 će imati bateriju koja može trajati do 12 sati. Ovo predstavlja značajno poboljšanje koje će omogućiti duže igranje bez potrebe za punjenjem.

Dodatno, DualSense V2 kontroler će dolaziti u paketu sa DualSense stanicom za punjenje, koja omogućava istovremeno punjenje do 2 kontrolera. Ovo će olakšati proces punjenja i smanjiti opterećenje USB portova.

Novi kontroler će biti posebno koristan za vlasnike PlayStation 5 konzola, ali i za PC igrače koji preferiraju PlayStation kontrolere. Njegove poboljšane specifikacije i dodatni pribor u paketu čine ga atraktivnom opcijom u poređenju sa drugim kontrolerima na tržištu.

Ova najava novog kontrolera može ukazivati na to da je objava PlayStation 5 Pro konzole bliža nego što smo očekivali. Sa novim DualSense V2 kontrolerom, PS5 Pro bi mogao biti najpodesnija opcija za igrače koji žele da iskoriste maksimum iz PlayStation 5 iskustva.

FAQ

Koje su glavne specifikacije novog PlayStation 5 kontrolera?

Novi PlayStation 5 kontroler, DualSense V2, ima smanjenu težinu od 280 grama u odnosu na originalnih 360 grama. Takođe, trajanje baterije je unapređeno i sada može trajati do 12 sati intenzivne upotrebe.

Da li DualSense V2 dolazi sa dodatnim priborom?

Da, DualSense V2 kontroler dolazi u paketu sa DualSense stanicom za punjenje koja omogućava istovremeno punjenje do 2 kontrolera.

Da li se DualSense V2 može koristiti i sa PC računarom?

Da, novi kontroler će biti kompatibilan sa PC računarima, obezbeđujući igračima na PC platformi pristup PlayStation iskustvu.