*EN Вештачка интелигенција

Sony objavio DualSense V2 kontroler: Unapređena udobnost i dugotrajna baterija

Summary

Sony je zvanično objavio DualSense V2 kontroler za PlayStation 5, zadovoljavajući očekivanja ljubitelja gejminga. Novi kontroler donosi brojna unapređenja u odnosu na prethodni model, pružajući poboljšano iskustvo igranja. Sa težinom od 280 grama, DualSense V2 je značajno lakši od originalnog […]

Sony objavio DualSense V2 kontroler: Unapređena udobnost i dugotrajna baterija

Sony je zvanično objavio DualSense V2 kontroler za PlayStation 5, zadovoljavajući očekivanja ljubitelja gejminga. Novi kontroler donosi brojna unapređenja u odnosu na prethodni model, pružajući poboljšano iskustvo igranja.

Sa težinom od 280 grama, DualSense V2 je značajno lakši od originalnog DualSense kontrolera, što obećava veću udobnost tokom dugotrajnih sesija igranja. Ovo je pad od oko 22 posto u odnosu na prethodnu verziju. Pored toga, baterija je znatno unapređena, omogućavajući do 12 sati neprekidnog korišćenja. Ovo je značajan pomak u odnosu na prethodni model koji se brzo praznio pri intenzivnoj upotrebi.

Dodatno, Sony je uključio DualSense stanicu za punjenje u paket sa DualSense V2 kontrolerom. Ova stanica omogućava istovremeno punjenje do dva kontrolera, pružajući veću praktičnost i smanjujući opterećenje USB portova na konzoli.

DualSense V2 kontroler neće biti popularan samo među vlasnicima PlayStation 5 konzola, već će privući i PC igrače koji preferiraju raspored dugmića PlayStation kontrolera. Sa istom cenom kao i prethodni model i dodatkom besplatne stanice za punjenje, Sony nastoji da poboljša iskustvo igranja i reši probleme sa trajanjem baterije u poređenju sa drugim kontrolerima na tržištu.

Ovaj kontroler može takođe ukazivati na skori dolazak PlayStation 5 Pro konzole, čija je isporuka razvojnim studijima igara započeta prošlog decembra. DualSense V2 bi verovatno bio idealan u paru sa ovom nadogradnjom konzole. Ipak, detalje u vezi sa ovim možemo očekivati u skorijoj budućnosti.

FAQ:
P: Kakve su glavne promene u odnosu na prethodni model DualSense kontrolera?
O: DualSense V2 kontroler je lakši i ima daleko duže trajanje baterije u poređenju sa originalnim DualSense kontrolerom.

P: Koliko dugo može da izdrži baterija novog DualSense V2 kontrolera?
O: Baterija novog DualSense V2 kontrolera može da izdrži do 12 sati neprekidnog korišćenja.

P: Da li se DualSense V2 kontroler isporučuje sa stanicom za punjenje?
O: Da, DualSense V2 kontroler dolazi sa besplatnom stanicom za punjenje koja omogućava punjenje do dva kontrolera istovremeno.