*EN Вештачка интелигенција

Novi memorijski standard CAMM dolazi na desktop računare

Summary

Kompanija SK Hynix najavljuje da će novi memorijski standard CAMM uskoro stići na desktop računare, čime će omogućiti veće kapacitete memorije uz manje prostora. CAMM je nova tehnologija koja smanjuje veličinu tradicionalnih DRAM modula, čineći ih kompaktnijim i efikasnijim. Ovaj […]

Novi memorijski standard CAMM dolazi na desktop računare

Kompanija SK Hynix najavljuje da će novi memorijski standard CAMM uskoro stići na desktop računare, čime će omogućiti veće kapacitete memorije uz manje prostora. CAMM je nova tehnologija koja smanjuje veličinu tradicionalnih DRAM modula, čineći ih kompaktnijim i efikasnijim.

Ovaj memorijski standard već je implementiran u drugoj generaciji, poznatoj kao LPCAMM2, koja je namenjena prenosnim računarima i tankim PC dizajnima. Sada će se CAMM memorijski moduli naći i na klasičnim desktop računarima. Skraćenica „LP“ u CAMM standardu označava nisku potrošnju energije, što je postignuto korišćenjem LPDDR5 ili LPDDR5X standarda, koji omogućavaju brzine do 9,6 Gbps.

Na CES 2024 događaju, predstavnik kompanije SK Hynix je potvrdio dolazak novog CAMM standarda na desktop računare. Ova tehnologija će doneti brojne prednosti korisnicima, uključujući povećanje kapaciteta memorije, bolje performanse i smanjenje potrošnje energije.

Sa CAMM standardom, desktop računari će imati mogućnost da podrže višezahtevne aplikacije i intenzivne radne procese uz veći kapacitet memorije. Kompaktniji moduli će omogućiti smanjenje veličine računara, čime će biti lakši za prenos i zauzeće manje prostora na radnom stolu.

Očekuje se da će implementacija CAMM standarda na desktop računare poboljšati korisničko iskustvo i doneti nove mogućnosti za razvoj hardware i software rešenja. SK Hynix je lider u oblasti memorije i inovacija, te je ova najava siguran znak da će CAMM biti značajan korak napred u industriji čipova i računarske tehnologije.

FAQ

Šta je CAMM?

CAMM je memorijski standard koji smanjuje veličinu tradicionalnih DRAM modula, čime omogućava veće kapacitete kod kompaktnijih modula.

Koja je prednost CAMM standarda?

Prednosti CAMM standarda uključuju povećanje kapaciteta memorije, bolje performanse i smanjenje potrošnje energije.

Kada će CAMM standard stići na desktop računare?

Prema najavi kompanije SK Hynix, CAMM standard će stići na desktop računare u bliskoj budućnosti.