*EN Вештачка интелигенција

Samsungovi Galaxy telefoni doprinose širenju veštačke inteligencije širom sveta

Summary

Nedavno lansirana Samsung Galaxy S24 serija telefona nije samo donela novitete u svetu tehnologije, već je i otvorila vrata veštačke inteligencije (AI) na ovim uređajima. Galaxy AI, pokretan od strane Google Cloud-a, već je postao centar pažnje korisnika širom sveta. […]

Samsungovi Galaxy telefoni doprinose širenju veštačke inteligencije širom sveta

Nedavno lansirana Samsung Galaxy S24 serija telefona nije samo donela novitete u svetu tehnologije, već je i otvorila vrata veštačke inteligencije (AI) na ovim uređajima. Galaxy AI, pokretan od strane Google Cloud-a, već je postao centar pažnje korisnika širom sveta.

Dok je Samsung potvrdio da će AI biti dostupan i na starijim modelima telefona tokom prvih šest meseci 2024. godine, sada stiže vest da će do kraja ove godine AI biti dostupan na oko 100 miliona mobilnih uređaja širom sveta. Ova impresivna brojka pokazuje da Samsung Galaxy telefoni igraju ključnu ulogu u širenju veštačke inteligencije.

Predsednik i šef Samsung mobilnog odeljenja, TM Roh, istakao je da će uprkos troškovima koji su povezani sa razvojem generativne veštačke inteligencije, funkcije Galaxy AI biti besplatne do 2025. godine. Ova odluka je izuzetno važna, jer omogućava korisnicima da iskoriste sve benefite veštačke inteligencije, bez dodatnih troškova.

Samsung Galaxy telefoni već su poznati po visokom nivou performansi, ali dodavanje veštačke inteligencije na ove uređaje donosi sasvim novo iskustvo korisnicima. Galaxy AI omogućava poboljšane funkcije prepoznavanja, optimizovane aplikacije i prilagođeno korisničko iskustvo. Sa veštačkom inteligencijom dostupnom na tako velikom broju telefona širom sveta, očekuje se da će svakodnevni život korisnika biti pojednostavljen i unapređen.

Uzimajući u obzir sve što Samsung i Google Cloud donose putem Galaxy AI, možemo biti sigurni da će veštačka inteligencija nastaviti da se razvija i da će imati sve veći uticaj na našu svakodnevicu. Samsung Galaxy telefoni su postali prepoznatljivi kao pioniri u popularizaciji i širenju veštačke inteligencije širom sveta.

Često postavljana pitanja (FAQ) o veštačkoj inteligenciji na Samsung Galaxy telefonima:

1. Šta je Galaxy AI?
– Galaxy AI je veštačka inteligencija koja je pokrenuta od strane Google Cloud-a i dostupna na Samsung Galaxy telefonima. Ona omogućava poboljšane funkcije prepoznavanja, optimizovane aplikacije i prilagođeno korisničko iskustvo.

2. Koje Samsung telefone podržava Galaxy AI?
– Galaxy AI je dostupan na starijim i novijim modelima Samsung Galaxy telefona. Samsung je najavio da će AI biti dostupan na oko 100 miliona mobilnih uređaja širom sveta do kraja ove godine.

3. Da li je korišćenje Galaxy AI besplatno?
– Da, uprkos troškovima razvoja generativne veštačke inteligencije, Samsung je odlučio da funkcije Galaxy AI budu besplatne do 2025. godine. Korisnici mogu iskoristiti benefite veštačke inteligencije bez dodatnih troškova.

4. Kako Galaxy AI utiče na svakodnevni život korisnika?
– Galaxy AI omogućava pojednostavljeno i unapređeno korisničko iskustvo putem poboljšanih funkcija prepoznavanja i optimizovanih aplikacija. Uz veštačku inteligenciju dostupnu na tako velikom broju telefona širom sveta, očekuje se da će svakodnevne aktivnosti korisnika biti pojednostavljene.

Povezane veze:
Samsung Srbija