*EN Вештачка интелигенција

Samsung predstavlja revolucionarnu kamericu sa 200MP senzorom

Summary

Samsung je nedavno predstavio svoju inovativnu ISOCELL Zoom Anyplace tehnologiju putem videa na YouTube kanalu. Ova tehnologija koristi visokoresolucijski senzor od 200 megapiksela koji omogućava impresivne mogućnosti zumiranja pri snimanju video sadržaja. Kamera pametnog telefona sa ISOCELL Zoom Anyplace tehnologijom […]

Samsung predstavlja revolucionarnu kamericu sa 200MP senzorom

Samsung je nedavno predstavio svoju inovativnu ISOCELL Zoom Anyplace tehnologiju putem videa na YouTube kanalu. Ova tehnologija koristi visokoresolucijski senzor od 200 megapiksela koji omogućava impresivne mogućnosti zumiranja pri snimanju video sadržaja.

Kamera pametnog telefona sa ISOCELL Zoom Anyplace tehnologijom može zabeležiti sve što se nalazi u punom vidnom polju, ali istovremeno i zumirane oblasti. Takođe, funkcija omogućava automatsko praćenje i snimanje subjekta u pokretu unutar kadra.

Iako Samsung nije izričito objavio koji će uređaji biti opremljeni novom Zoom Anyplace funkcijom, očekuje se da će najnovija generacija premijum modela Galaxy S24 Ultra biti prvi telefon koji će je imati. Pretpostavlja se da će Samsung-ov Snapdragon 8 Gen 3 procesor pokretati ovaj model namenjen globalnom tržištu.

Dok ova tehnologija obećava revolucionaran napredak u mobilnoj fotografiji, rivalna kompanija Vivo takođe ima slične planove. Prema dojavama Digital Chat Stationa, Vivo planira da u svom najsnažnijem flagship modelu X100 Pro+ koristi 200MP telefoto kameru sa impresivnim zoomom od 200Mpx.

Iako Vivo još uvek nije zvanično objavio detalje o svojoj kameri, informacije sugeriraju da će imati tri senzora, uključujući telefoto senzor sa optičkim zumom od 4,3X koji bi mogao postaviti nove standarde u mobilnoj fotografiji. Sa veličinom senzora od 1/1,5 inča i visokom rezolucijom, očekuje se da će Vivo X100 Pro+ obećavati izuzetnu jasnoću detalja na fotografijama.

Ove nove kamere sa visokom rezolucijom i impresivnim zoomom predstavljaju veliki korak napred u svetu mobilne fotografije. Korisnici će moći da se raduju boljem kvalitetu snimaka i fleksibilnijem zumiranju, što će rezultirati još lepšim i detaljnijim fotografskim iskustvom.