*EN Вештачка интелигенција

Jedan od najnovijih tehnoloških podviga – Transparentni microLED ekran

Summary

U nedavnoj predstavi na CES 2024, Samsung je oduševio publiku prezentujući svoj najnoviji tehnološki podvig – Transparentni microLED ekran. Ova revolucionarna tehnologija dolazi u tri opcije sa različitim dizajnom, ali kompanija zadržava tajanstvenost oko detalja i dostupnosti na tržištu. Transparentni […]

Jedan od najnovijih tehnoloških podviga – Transparentni microLED ekran

U nedavnoj predstavi na CES 2024, Samsung je oduševio publiku prezentujući svoj najnoviji tehnološki podvig – Transparentni microLED ekran. Ova revolucionarna tehnologija dolazi u tri opcije sa različitim dizajnom, ali kompanija zadržava tajanstvenost oko detalja i dostupnosti na tržištu.

Transparentni microLED ekran postavlja novi standard u industriji displeja i donosi neviđenu mogućnost praktično neprozirnih površina. Dva od tri demo uređaja imaju zatamnjeno staklo koje omogućava korisnicima da se fokusiraju na sadržaj na ekranu, bez ometanja od objekata iza panela. Treći uređaj, sa potpuno transparentnim staklom i bez okvira, izgleda kao obična staklena površina.

Ovo je prvi takav ekran na svetu koji ponosno svedoči o inovativnosti Samsung-a. Svojom neverovatnom privlačnošću, transparentnost microLED ekrana će promeniti način na koji koristimo displeje. Zamislite mogućnosti koje se otvaraju – od prozora koji mogu prikazivati informacije i sadržaj, do ogromnih reklama koje se slivaju sa staklenih fasada zgrada. Svetlo koje prolazi kroz ekran donosi neživu površinu do života, stvarajući vizuelno zadivljujuće iskustvo.

FAQ:

Šta je Transparentni microLED ekran?

Transparentni microLED ekran je revolucionarna tehnologija displeja koja omogućava praktično neprozirne površine. Svetlo prolazi kroz ovaj ekran, što ga čini idealnim za prozore i površine koje mogu prikazivati informacije i sadržaj.

Koji su prednosti Transparentnog microLED ekrana?

Transparentni microLED ekran donosi novu dimenziju u svetu displeja, omogućavajući neviđene mogućnosti za prikazivanje informacija i sadržaja. Takođe, omogućava korisnicima da se fokusiraju na sadržaj na ekranu, bez ometanja od objekata iza panela.

Kada će Transparentni microLED ekran biti dostupan na tržištu?

Detalji o dostupnosti Transparentnog microLED ekrana na tržištu su još uvek nepoznati. Samsung zadržava tajanstvenost oko ovog pitanja, ali sigurno je da će privući mnoge korisnike svojom neverovatnom inovativnošću i privlačnim izgledom.