*EN Вештачка интелигенција

Samsung Galaxy XCover 7: Novi Bauštelac sa Poboljšanim Performansama

Summary

Samsung je danas lansirao svoj najnoviji uređaj – Samsung Galaxy XCover 7, koji je dizajniran za one koji koriste svoje telefone u teškim uslovima ili ne paze previše o njihovom održavanju. Ovaj pametni telefon donosi brojna poboljšanja u odnosu na […]

Samsung Galaxy XCover 7: Novi Bauštelac sa Poboljšanim Performansama

Samsung je danas lansirao svoj najnoviji uređaj – Samsung Galaxy XCover 7, koji je dizajniran za one koji koriste svoje telefone u teškim uslovima ili ne paze previše o njihovom održavanju. Ovaj pametni telefon donosi brojna poboljšanja u odnosu na prethodni model.

Jedna od glavnih prednosti Galaxy XCover 7 je njegova izdržljivost. Telefon dolazi sa IP68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu, što znači da može izdržati potapanje do određene dubine i izazovne uslove bez oštećenja. Takođe, telefon je usklađen sa vojnim standardom MIL-STD-810H, što ga čini izdržljivim čak i u ekstremnim situacijama.

Opremljen je većim ekranom od 6,6 inča sa Full HD+ rezolucijom i povećanom osjetljivošću na dodir, kako bi korisnici mogli da ga koriste i dok nose rukavice. Telefonom pokreće neimenovani 6nm osmojezgreni čip sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije koja se može proširiti do 1TB microSD karticom.

Kada je u pitanju kamera, Galaxy XCover 7 ima glavni senzor kamere od 50MP na poleđini i selfie kameru od 5MP naprijed. Ovo donosi poboljšane mogućnosti snimanja fotografija i video zapisa čak i u teškim uslovima osvjetljenja.

Dodatne specifikacije uključuju zamjenjivu bateriju kapaciteta 4050mAh, USB-C port, 3.5mm priključak za slušalice i podršku za Dolby Atmos. Telefon je dimenzija 169 x 80,1 x 10,2 mm i težak 240 grama.

Samsung Galaxy XCover 7 je svestran telefon koji nudi dugotrajnost i izdržljivost u kombinaciji sa poboljšanim performansama i funkcionalnostima. Ovaj „bauštelac“ je idealan izbor za one koji traže pouzdan telefon koji će izdržati teške uslove upotrebe.


FAQ

1. Da li Samsung Galaxy XCover 7 podržava proširenje memorije?

Da, Galaxy XCover 7 podržava proširenje memorije putem microSD kartice do 1 TB.

2. Da li Galaxy XCover 7 ima izmjenjivu bateriju?

Da, baterija Galaxy XCover 7 je zamjenjiva, što omogućava korisnicima da je sami zamijene kada je to potrebno.

3. Koje su dimenzije i težina Samsung Galaxy XCover 7 telefona?

Dimenzije Samsung Galaxy XCover 7 telefona su 169 x 80,1 x 10,2 mm, a težina iznosi 240 grama.

4. Koje su glavne karakteristike kamere na Galaxy XCover 7?

Glavni senzor kamere na Galaxy XCover 7 ima rezoluciju od 50MP, dok selfie kamera ima rezoluciju od 5MP. Ove kamere omogućavaju snimanje visokokvalitetnih fotografija i video zapisa.