*EN Вештачка интелигенција

Na tržištu se pojavljuje novi Samsung Odyssey G8 monitor sa OLED panelom

Summary

Samsung je nedavno predstavio svoj najnoviji dodatak u gejming asortimanu monitora – Samsung Odyssey G8. Ovaj monitor se ističe po svom OLED panelu, što ga čini različitim od prethodnih modela kao što je Odyssey OLED G8 koji smo već testirali. […]

Na tržištu se pojavljuje novi Samsung Odyssey G8 monitor sa OLED panelom

Samsung je nedavno predstavio svoj najnoviji dodatak u gejming asortimanu monitora – Samsung Odyssey G8. Ovaj monitor se ističe po svom OLED panelu, što ga čini različitim od prethodnih modela kao što je Odyssey OLED G8 koji smo već testirali. Ono što ovaj monitor posebno izdvaja je visoka rezolucija od 4K, veličina od 32 inča i impresivnih 240Hz.

Sa svojom 4K rezolucijom, 240Hz osvežavanjem i veličinom ekrana od 32 inča, Samsung Odyssey G8 privlači pažnju potencijalnih kupaca. Međutim, osim ovih osnovnih specifikacija, Samsung nije još otkrio mnogo detalja o ovom monitoru. Na primer, nije nam poznato da li poseduje trougaonu QD-OLED strukturu piksela kao postojeći Samsung OLED monitori, niti da li ima poboljšanu svetlinu ekrana u poređenju sa prethodnim modelima.

Ono što nam je poznato je da Samsung Odyssey G8 monitor poseduje izuzetno oštar prikaz slike zahvaljujući visokoj gustini piksela od 140DPI. Ovo je znatno više u poređenju sa prethodnim 4K OLED monitorima koji su se bazirali na većim panelima sa manjom gustinom piksela. Takođe, treba pomenuti i novi dodatak u Samsung gejming asortimanu – Samsung Odyssey OLED G6. Ovaj model poseduje 27 inča i rezoluciju od 1440p, a koristi LG-ovu WOLED tehnologiju umesto Samsungove QD-OLED tehnologije.

Za one koji su zainteresovani za unapređenje Samsung Odyssey G9 monitora, Samsung je implementirao Multi Control funkciju koja omogućava korisnicima jednostavno deljenje slika i teksta između monitora i drugih Samsung uređaja. Takođe, Samsung G9 dolazi sa ultra-širokim zakrivljenim ekranom rezolucije 5120×1440 piksela.

FAQ

Da li novi Samsung Odyssey G8 ima OLED panel?

Da, novi Samsung Odyssey G8 monitor ima OLED panel.

Koje su osnovne specifikacije Samsung Odyssey G8 monitora?

Osnovne specifikacije Samsung Odyssey G8 monitora uključuju 4K rezoluciju, 32-inčni ekran i osvežavanje od 240Hz.

Kakva je gustina piksela na Samsung Odyssey G8 monitoru?

Gustina piksela na Samsung Odyssey G8 monitoru je 140DPI, što rezultira izuzetno oštrim prikazom slike.

Da li Samsung Odyssey G8 podržava QD-OLED tehnologiju?

Nije poznato da li Samsung Odyssey G8 podržava QD-OLED tehnologiju, budući da Samsung nije otkrio mnogo detalja o ovom monitoru.

Da li je Samsung Odyssey OLED G6 monitor baziran na QD-OLED tehnologiji?

Ne, Samsung Odyssey OLED G6 monitor se bazira na LG-ovoj WOLED tehnologiji umesto na Samsungovoj QD-OLED tehnologiji.