*EN Вештачка интелигенција

Samsung i Google Cloud udružuju snage za AI iskustvo na Galaxy telefonima

Summary

Kompanije Samsung i Google Cloud nedavno su najavile svoju saradnju u cilju pružanja vrhunske veštačke inteligencije (AI) korisnicima Samsung pametnih telefona širom sveta. Ova višegodišnja saradnja uključuje implementaciju Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI platformi putem Cloud […]

Samsung i Google Cloud udružuju snage za AI iskustvo na Galaxy telefonima

Kompanije Samsung i Google Cloud nedavno su najavile svoju saradnju u cilju pružanja vrhunske veštačke inteligencije (AI) korisnicima Samsung pametnih telefona širom sveta. Ova višegodišnja saradnja uključuje implementaciju Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI platformi putem Cloud računarstva na nizu Samsung telefona, započevši s Galaxy S24 serijom.

Samsung postaje prvi partner Google Clouda koji korisnicima omogućuje pristup Gemini Pro modelu na Vertex AI. Ovaj multimodalni model može generisati i kombinovati različite vrste informacija, uključujući tekst, kod, fotografije i video zapise, u skladu s potrebama korisnika. Gemini Pro će pružiti ključne funkcionalnosti Google Clouda, uključujući sigurnost, privatnost, zaštitu podataka i usklađenost.

Jedna od glavnih prednosti ovog partnerstva je i pristup Imagen 2 tehnologiji, koja omogućuje konverziju teksta u fotografiju. Ova napredna tehnologija donosi Samsung korisnicima sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija. U aplikaciji Galerija na Galaxy S24 pametnom telefonu će biti dostupan Generative Edit alat, koji korisnicima omogućava uređivanje fotografija na jednostavan i kreativan način.

Osim Gemini Pro i Imagen 2, Samsung će takođe ekskluzivno testirati Gemini Ultra, najmoćniji model kompanije Google za izuzetno kompleksne zadatke. S24 serija telefona će takođe imati mogućnost korišćenja Gemini Nano, najefikasnijeg modela za zadatke na samom uređaju.

Ova saradnja predstavlja veliku priliku za stvaranje značajnih mobilnih iskustava za korisnike Samsung Galaxy telefona. Google Cloud pruža vrhunsku infrastrukturu, napredne performanse i fleksibilnost razvojnim timovima kompanije Samsung kako bi kreirali sigurne, pouzdane i inovativne aplikacije sa generativnom AI tehnologijom.

Očekuje se da će ova saradnja značajno unaprediti AI iskustvo korisnika Galaxy telefona i da će otvoriti vrata za nove mogućnosti u oblasti veštačke inteligencije. Samsung i Google Cloud nastavljaju da razvijaju inovativna rešenja koja omogućavaju korisnicima da iskoriste sve prednosti AI tehnologije na svojim pametnim telefonima.

Najčešće postavljana pitanja (FAQ):

1. Koja je svrha saradnje kompanija Samsung i Google Cloud?
– Saradnja je uspostavljena radi pružanja vrhunske veštačke inteligencije (AI) korisnicima Samsung pametnih telefona širom sveta.

2. Šta je Gemini Pro model na Vertex AI platformi?
– Gemini Pro je multimodalni model koji omogućuje generisanje i kombinovanje različitih vrsta informacija, kao što su tekst, kod, fotografije i video zapisi, u skladu s potrebama korisnika.

3. Koje su prednosti korišćenja Imagen 2 tehnologije?
– Imagen 2 tehnologija omogućuje konverziju teksta u fotografiju, pružajući sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija Samsung korisnicima.

4. Koji su drugi modeli koje će Samsung testirati ekskluzivno?
– Samsung će ekskluzivno testirati Gemini Ultra model, koji je najmoćniji model kompanije Google za izuzetno kompleksne zadatke, i Gemini Nano model, najefikasniji model za zadatke na samom uređaju.

5. Kako će ova saradnja unaprediti AI iskustvo korisnika?
– Ova saradnja će značajno unaprediti AI iskustvo korisnika Galaxy telefona i otvoriti vrata za nove mogućnosti u oblasti veštačke inteligencije.

Ključni termini i žargon:

– Vrhunska veštačka inteligencija (AI) – obuhvata napredne tehnike i algoritme koji omogućuju mašinama da simuliraju i izvršavaju ljudske inteligentne aktivnosti.
– Gemini Pro model – multimodalni model koji generiše i kombinuje različite vrste informacija.
– Vertex AI platforma – platforma za veštačku inteligenciju koja omogućuje pristup i upotrebu AI modela.
– Cloud računarstvo – model računarstva koji omogućuje pristup i deljenje računarskih resursa putem interneta.
– Generative Edit alat – alat koji korisnicima omogućava uređivanje fotografija na jednostavan i kreativan način.

Predloženi srodni linkovi:
www.samsung.com
www.cloud.google.com