*EN Вештачка интелигенција

Novi Samsung Galaxy S24 telefoni stižu na Galaxy Unpacked događaju

Summary

Ove godine, Samsung će predstaviti svoju najnoviju seriju telefona – Samsung Galaxy S24, na Galaxy Unpacked događaju koji će se održati u San Hozeu, Kalifornija, 17. januara. Osim novih telefona, očekuje nas i predstavljanje Galaxy AI tehnologije, koja će koristiti […]

Novi Samsung Galaxy S24 telefoni stižu na Galaxy Unpacked događaju

Ove godine, Samsung će predstaviti svoju najnoviju seriju telefona – Samsung Galaxy S24, na Galaxy Unpacked događaju koji će se održati u San Hozeu, Kalifornija, 17. januara. Osim novih telefona, očekuje nas i predstavljanje Galaxy AI tehnologije, koja će koristiti Samsung-ovu veštačku inteligenciju.

Galaxy Unpacked događaj počinje u 10.00 časova po pacifičkom vremenu, što znači da će kod nas prenos biti u 19.00 časova prema srednjeevropskom vremenu koje koristi Srbija. Iako smo već imali priliku da saznamo mnogo informacija o novim telefonima putem insajderskih izvora, postoji mogućnost da nas očekuju i neka iznenađenja.

Nova Samsung Galaxy S24 serija zadržava sličan dizajn kao prethodna serija telefona, ali će sada imati uglavnom ravne, umesto zakrivljenih ekrana. Telefone će pratiti i novi One UI 6.1 korisnički interfejs, koji će biti obogaćen veštačkom inteligencijom i baziran na Android 14 operativnom sistemu.

Galaxy S24 telefoni će doneti naprednu AI tehnologiju koja će poboljšati noćni režim fotografisanja, omogućiti prevod uživo tokom poziva i doneti brojne softverske optimizacije. Očekuje se da će evropske verzije telefona imati Exynos 2400 čip, dok će samo Ultra model imati najnoviji Snapdragon 8 Gen 4 čipset kompanije Qualcomm.

Informacije o kamerama na najboljem modelu u seriji, Samsung Galaxy S24 Ultra, bile su predmet mnogih spekulacija. Ipak, sada se čini da će telefon zadržati dosadašnje jake mogućnosti zumiranja, uključujući 10x optički zum na periskopskom telefoto sočivu.

Ako razmišljate o kupovini novog telefona, vredi sačekati zvanično lansiranje nove serije na Samsung Galaxy Unpacked događaju, jer će ono otkriti sve detalje o telefonima. Očekuje se da će cene biti slične kao za prethodnu Samsung Galaxy S23 seriju. Za više informacija, pratite link.

FAQ:

1. Gde će se održati Samsung Galaxy Unpacked događaj?

Samsung Galaxy Unpacked događaj će se održati u San Hozeu, Kalifornija.

2. Kada će biti održan Galaxy Unpacked događaj u odnosu na vreme u Srbiji?

Galaxy Unpacked događaj počinje u 10.00 časova po pacifičkom vremenu, što znači da će prenos biti u 19.00 časova po srednjeevropskom vremenu, koje koristi Srbija.

3. Kakve karakteristike će imati Samsung Galaxy S24 telefoni?

Samsung Galaxy S24 telefoni će imati ravne ekrane umesto zakrivljenih, koristiće novi One UI 6.1 korisnički interfejs, baziran na Android 14 operativnom sistemu, i doneti naprednu Galaxy AI tehnologiju.

4. Koji čipset će koristiti Samsung Galaxy S24 telefoni?

Evropske verzije telefona će najverovatnije imati Exynos 2400 čip, dok će Ultra model imati Snapdragon 8 Gen 4 čipset kompanije Qualcomm.

5. Da li će Samsung Galaxy S24 Ultra imati jake mogućnosti zumiranja?

Da, najnoviji Samsung Galaxy S24 Ultra će zadržati jake mogućnosti zumiranja, uključujući 10x optički zum na periskopskom telefoto sočivu.