*EN Вештачка интелигенција

Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ – Uporedni gejming test

Summary

Izvor: Samsung Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ su nedavno testirani kako bi se utvrdilo da li postoji razlika u njihovim gejming performansama, a rezultati su bili iznenađujući. Autori YouTube kanala NL Tech su uporedili dva telefona, Galaxy S24 Ultra […]

Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ – Uporedni gejming test

Izvor: Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ su nedavno testirani kako bi se utvrdilo da li postoji razlika u njihovim gejming performansama, a rezultati su bili iznenađujući.

Autori YouTube kanala NL Tech su uporedili dva telefona, Galaxy S24 Ultra koji koristi Snapdragon 8 Gen 3 čipset i Galaxy S24+ koji koristi Exynos 2400 čipset. Igrajući popularne Android igre, testirali su performanse ovih telefona kako bi utvrdili da li postoji bilo kakva razlika u gejming iskustvu.

Rezultati su pokazali da su se ova dva telefona ponašala veoma slično u igrama kao što su Genshin Impact, PUBG Mobile, Mobile Legends i Fortnite.

U igri Genshin Impact, oba telefona su održavala stabilnih 60fps. U igri PUBG Mobile, na Smooth grafičkim postavkama, oba telefona su dostizala impresivnih 90fps. Većina vremena, frejm rejt u igri Fortnite je bio stabilan na 90fps, sa povremenim padom na 70fps tokom borbe.

Jedine značajnije razlike su primećene u igrama Call of Duty: Mobile i War Thunder. Snapdragon 8 Gen 3 je održavao stabilnih 120fps tokom cele igre, dok je Exynos 2400 bio ograničen na 60fps. Sa druge strane, Exynos 2400 je drastično nadmašio Snapdragon u igri War Thunder, dostižući 100fps u odnosu na Snapdragon-ovih 40fps.

Važno je napomenuti da su ovi testovi obavljeni na pretproizvodnim uređajima, što znači da rezultati mogu varirati na finalnim modelima. Takođe, Galaxy S24 Ultra ima napredniji sistem hlađenja i veći hladnjak, što mu daje prednost u performansama u odnosu na S24+.

S obzirom na ove rezultate, možemo zaključiti da su Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ prilično slični u gejming performansama. Razlike su primetne samo u nekim igrama i možda bi bilo interesantno uporediti S24+ telefone sa istim čipsetom kako bismo dobili tačniji gejming test.

FAQ:

1. Koji su telefoni testirani u ovom istraživanju?
U ovom istraživanju su testirani Samsung Galaxy S24 Ultra i S24+ telefoni.

2. Koje čipsete koriste ovi telefoni?
Galaxy S24 Ultra koristi Snapdragon 8 Gen 3 čipset, dok Galaxy S24+ koristi Exynos 2400 čipset.

3. Koji su rezultati testiranja gejming performansi ovih telefona?
Rezultati su pokazali da su ova dva telefona imala veoma slične performanse u većini igara. U igrama kao što su Genshin Impact, PUBG Mobile, Mobile Legends i Fortnite su se ponašali veoma slično i dostizali stabilne framerate vrijednosti. Međutim, postojale su neke razlike u igrama Call of Duty: Mobile i War Thunder.

4. Koje su značajne razlike primijećene u ovim igrama?
Jedina značajna razlika je primijećena u igrama Call of Duty: Mobile i War Thunder. Snapdragon 8 Gen 3 je održavao stabilnih 120fps u igri Call of Duty: Mobile, dok je Exynos 2400 bio ograničen na 60fps. Međutim, Exynos 2400 je dostigao 100fps u igri War Thunder, naspram Snapdragonovih 40fps.

5. Da li je potrebno uzeti u obzir nešto prije zaključivanja iz ovih rezultata?
Bitno je napomenuti da su ovi testovi rađeni na pretproizvodnim uređajima, pa rezultati mogu varirati na finalnim modelima. Takođe, Galaxy S24 Ultra ima napredniji sistem hlađenja i veći hladnjak, što mu daje prednost u performansama u odnosu na S24+.

6. Da li je moguće uporediti S24+ telefone sa istim čipsetom kako bismo dobili tačniju sliku o gejming performansama?
Da, može biti interesantno uporediti S24+ telefone koji koriste isti čipset kako bismo dobili tačniju sliku o gejming performansama.