*EN Вештачка интелигенција

Samsung Galaxy S24 Ultra brži od iPhone 15 Pro Max telefona

Summary

Jedan Jutjuber je nedavno podelio interesantan video koji upoređuje performanse dva najnovija telefona, Samsung Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max. Ovi telefoni koriste različite standarde interne memorije – Galaxy S24 Ultra se oslanja na UFS tehnologiju, dok se […]

Samsung Galaxy S24 Ultra brži od iPhone 15 Pro Max telefona

Jedan Jutjuber je nedavno podelio interesantan video koji upoređuje performanse dva najnovija telefona, Samsung Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max. Ovi telefoni koriste različite standarde interne memorije – Galaxy S24 Ultra se oslanja na UFS tehnologiju, dok se iPhone 15 Pro Max oslanja na NVMe skladište.

U direktnom testu brzine, Galaxy S24 Ultra je demonstrirao svoju superiornost. Rezultati su pokazali da je ovaj model čak 75% brži od iPhone 15 Pro Max, uz nižu latenciju. Galaxy S24 Ultra je takođe nadmašio iPhone u sekvencijalnim brzinama čitanja i upisa podataka. U prvom testu je zabeležena razlika od oko 75%, dok je u drugom testu razlika iznosila 15%.

Ovi rezultati mogu se pripisati bržim čipovima flash memorije koji se koriste u Galaxy S24 Ultra, a slični rezultati su primećeni i u 4K testovima. Takođe, Galaxy S24 Ultra se pokazao i kao bolji u testu trajanja baterije u poređenju sa iPhone 15 Pro Max.

Ovaj video uporedni test je pružio korisnicima uvid u brzinu i performanse ova dva vrhunska telefona. Galaxy S24 Ultra je dokazao svoju superiornost u pogledu brzine i efikasnosti, što ga čini odličnim izborom za one koji zahtevaju visoke performanse od svog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama iz sveta mobilne tehnologije.

FAQ

1. Koje telefone je video uporedio Jutjuber?
Jutjuber je uporedio Samsung Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro Max telefone.

2. Koji standardi interne memorije se koriste u ovim telefonima?
Galaxy S24 Ultra se oslanja na UFS tehnologiju, dok se iPhone 15 Pro Max oslanja na NVMe skladište.

3. Koji je telefon pokazao bolje performanse u direktnom testu brzine?
Galaxy S24 Ultra je pokazao superiornost u direktnom testu brzine.

4. Koliko je Galaxy S24 Ultra brži od iPhone 15 Pro Max?
Galaxy S24 Ultra je čak 75% brži od iPhone 15 Pro Max.

5. U kojim oblastima je Galaxy S24 Ultra nadmašio iPhone?
Galaxy S24 Ultra je nadmašio iPhone u sekvencijalnim brzinama čitanja i upisa podataka, kao i u testu trajanja baterije.

6. Šta je pripisano brzini Galaxy S24 Ultra telefona?
Brzim čipovima flash memorije koji se koriste u Galaxy S24 Ultra telefonu.

7. Koja su dodatna testiranja obavljena na ovim telefonima?
Takođe su vršena i 4K testiranja.

8. Ko je preporučio Galaxy S24 Ultra kao odličan izbor za one koji zahtevaju visoke performanse?
Jutjuber koji je napravio video uporedni test je preporučio Galaxy S24 Ultra kao odličan izbor za one koji zahtevaju visoke performanse.

Definicije ključnih pojmova i žargona

– Jutjuber: Osoba koja stvara i deli video sadržaj na platformi YouTube.
– UFS: Skraćenica za Universal Flash Storage (Univerzalna fleš memorija), standard za interne memorije u mobilnim uređajima.
– NVMe: Skraćenica za Non-Volatile Memory Express (Memorija koja nije vlative). Protokol za komunikaciju sa skladištima podataka, koji omogućava brži i efikasniji prenos podataka.
– Latencija: Vreme kašnjenja u prenošenju podataka, odnosno vreme koje je potrebno da podaci stignu od izvora do odredišta.
– Sekvencijalna brzina čitanja i upisa podataka: Brzina kojom uređaj može da čita i upisuje podatke u određenom sekvencijalnom redosledu.
– 4K testovi: Testiranje performansi uređaja u reprodukciji 4K video sadržaja, što zahteva visoku brzinu i kvalitet obrade podataka.

Sugestirani povezani linkovi
1. Facebook
2. Instagram
3. Twitter
4. Viber