*EN Вештачка интелигенција

Novi Samsung Odyssey OLED gejming monitori pružaju napredne performanse i vizuelnu jasnoću

Summary

Samsung Electronics je najavio dolazak nove linije Odyssey OLED gejming monitora na ovogodišnji sajam CES 2024. Ovi monitori su dizajnirani da zadovolje potrebe gejmera sa vrhunskim performansama i kvalitetom slike. Novi modeli uključuju Odyssey OLED G9, Odyssey OLED G8 i […]

Novi Samsung Odyssey OLED gejming monitori pružaju napredne performanse i vizuelnu jasnoću

Samsung Electronics je najavio dolazak nove linije Odyssey OLED gejming monitora na ovogodišnji sajam CES 2024. Ovi monitori su dizajnirani da zadovolje potrebe gejmera sa vrhunskim performansama i kvalitetom slike. Novi modeli uključuju Odyssey OLED G9, Odyssey OLED G8 i Odyssey OLED G6, donoseći inovativne funkcije i unapređenja.

Odyssey OLED G9 je impresivan zakrivljeni monitor veličine 49 inča, koji pruža visoku rezoluciju DQHD (5.120×1.440) i razmeru 32:9. Sa stopom osvežavanja od 240 Hz i brzim vremenom odziva od 0,03 ms, ovaj monitor će obezbediti glatko i fluidno iskustvo gejminga.

Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32-inčni OLED monitor od strane Samsunga, sa 4K UHD (3.840×2.160) rezolucijom i razmerom 16:9. Ovaj monitor takođe ima stopu osvežavanja od 240 Hz i brzo vreme odziva od 0,03 ms, što će igračima omogućiti vrhunsko iskustvo.

Odyssey OLED G6 je 27-inčni monitor sa QHD (2.560×1.440) rezolucijom i razmerom 16:9. Ovaj monitor podržava neverovatnu stopu osvežavanja od 360 Hz i brzo vreme odziva od 0,03 ms, što je idealno za gejmere koji žele veoma brze i oštre prikaze.

Svi novi modeli dolaze sa OLED tehnologijom bez odsjaja, koja smanjuje refleksiju svetla na minimum, pružajući jasniju sliku i veću udobnost gledanja. Svi modeli podržavaju AMD FreeSync Premium Pro i VESA DisplayHDR True Black 400, pružajući bogatu paletu boja i detalja čak i u HDR gejmingu.

Korisnici takođe mogu da uživaju u većoj udobnosti zahvaljujući funkcijama kao što su podesiva visina, naginjanje, okretanje i rotiranje monitora. Ovi monitori takođe nude veću povezivost sa dva HDMI 2.1 porta, USB čvorištem i DisplayPort 1.4 ulazom.

Uz elegantan dizajn od metala i opcije osvetljenja, novi Samsung Odyssey OLED monitori će uneti sofisticiranost u svaki prostor. Modeli Odyssey OLED G9 i G8 takođe pružaju višestruku kontrolu, olakšavajući korisnicima prebacivanje slika i teksta između različitih Samsung uređaja.

Sa ovim novim monitorima, Samsung demonstrira svoju vodeću poziciju na tržištu gejming monitora. Inovacije u oblasti OLED tehnologije i neprekidno ulaganje u unapređenje performansi, čine da ovi monitori oblikuju budućnost gejminga.

FAQ:

Q1: Koliko novi Samsung Odyssey OLED gejming monitori imaju stopu osvežavanja?
A1: Svi novi modeli imaju stopu osvežavanja od 240 Hz.

Q2: Koje rezolucije podržavaju novi monitori?
A2: Odyssey OLED G9 ima rezoluciju DQHD (5.120×1.440), Odyssey OLED G8 ima rezoluciju 4K UHD (3.840×2.160), a Odyssey OLED G6 ima rezoluciju QHD (2.560×1.440).

Q3: Da li novi monitori podržavaju HDR?
A3: Da, svi novi modeli podržavaju AMD FreeSync Premium Pro i VESA DisplayHDR True Black 400.

Q4: Kakve su opcije povezivanja na ovim monitorima?
A4: Monitori imaju dva HDMI 2.1 porta, USB čvorište i DisplayPort 1.4 ulaz.

Q5: Da li novi monitori podržavaju funkcije podesive visine i rotacije?
A5: Da, novi monitori omogućavaju korisnicima da prilagode visinu, naginjanje, okretanje i rotaciju monitora.