*EN Вештачка интелигенција

VF Corporation pretrpela sajber napad koji utiče na isporuku porudžbina

Summary

Kompanija VF Corporation, vlasnik poznatih brendova kao što su Vans, Supreme i TheNorthFace, saopštila je da je nedavno bila žrtva sajber napada. Napad se dogodio neposredno pre praznične sezone, najznačajnijeg maloprodajnog događaja u godini. Kao rezultat toga, kompanija se trenutno […]

VF Corporation pretrpela sajber napad koji utiče na isporuku porudžbina

Kompanija VF Corporation, vlasnik poznatih brendova kao što su Vans, Supreme i TheNorthFace, saopštila je da je nedavno bila žrtva sajber napada. Napad se dogodio neposredno pre praznične sezone, najznačajnijeg maloprodajnog događaja u godini. Kao rezultat toga, kompanija se trenutno suočava sa poremećajima u radu, uključujući isporuku porudžbina.

Iako su maloprodajne prodavnice VF Corporation širom sveta otvorene, kompanija i dalje ima poteškoća u isporuci robe. Kupci koji pokušavaju da naruče proizvode putem sajtova kao što su Vans mogu primetiti da datumi isporuke prikazani tokom procesa plaćanja nisu tačni, zbog logističkih poteškoća. Međutim, kompanija ističe da će obavestiti korisnike putem mejl adrese o tačnom vremenu isporuke.

Iako VF Corporation nije pružila detaljne informacije o sajber napadu, poznato je da je došlo do krađe ličnih podataka, što ukazuje na ransomver. U ovom trenutku, počinioci napada nisu otkriveni, niti je bilo koja poznata hakerska grupa preuzela odgovornost.

VF Corporation je odmah prijavila incident američkoj Komisiji za hartije od vrednosti, u skladu sa novim pravilima koja zahtevaju hitno prijavljivanje povreda podataka. Ova pravila su uvedena kako bi se organizacijama naložilo da prenesu informacije o hakerskim napadima regulatorima u roku od četiri radna dana.

Iako je još uvek nejasno koliko je pojedinaca, kako zaposlenih tako i klijenata, ugroženo i koja vrsta podataka je tačno ukradena, sigurno je da će ovaj sajber napad imati značajan uticaj na poslovanje kompanije i njenih brendova.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Koja su imena brendova u vlasništvu VF Corporation?

VF Corporation je vlasnik brendova kao što su Vans, Supreme i TheNorthFace, ali ima i veliki broj drugih brendova u svom portfelju.

Kako će sajber napad uticati na isporuku porudžbina?

Sajber napad koji je VF Corporation pretrpeo uticao je na logistiku i isporuku porudžbina. Kupci mogu iskusiti značajne kašnjenja u isporuci proizvoda koje su naručili.

Ko je odgovoran za sajber napad?

Trenutno nije poznato ko je tačno odgovoran za sajber napad na VF Corporation. Nijedna poznata hakerska grupa nije preuzela odgovornost.

Koje informacije su ukradene tokom sajber napada?

Još uvek nije poznato koje tačno informacije su ukradene tokom sajber napada. VF Corporation nije pružila detaljne izveštaje o vrsti i obimu krađe podataka.

Da li je kompanija dobila zahtev za otkupninu?

Kompanija VF Corporation nije javno saopštila da li je dobila zahtev za otkupninu od strane hakera. Detalji o zahtevu, ukoliko je postavljen, nisu dostupni javnosti.