*EN Вештачка интелигенција

ROG Zephyrus G16 (2024): Perfekcija performansi u tankom kućištu

Summary

Kompanija ASUS je na CES sajmu u Las Vegasu javnosti predstavila najnovije gejmerske laptopove za 2024. godinu. Jedan od najimpresivnijih modela koji je privukao pažnju bio je ROG Zephyrus G16, koji je uspeo da spoji visoke performanse sa tankim i […]

ROG Zephyrus G16 (2024): Perfekcija performansi u tankom kućištu

Kompanija ASUS je na CES sajmu u Las Vegasu javnosti predstavila najnovije gejmerske laptopove za 2024. godinu. Jedan od najimpresivnijih modela koji je privukao pažnju bio je ROG Zephyrus G16, koji je uspeo da spoji visoke performanse sa tankim i elegantnim dizajnom.

Ono što čini ovaj laptop posebnim je njegova neverovatno tanka konstrukcija. Sa debljinom kućišta od samo 15 mm i težinom od svega 1,95 kg, ROG Zephyrus G16 je pravi tehnički podvig.

Ali šta se to krije unutar ovog elegantnog aluminijumskog kućišta? Odgovor je jednostavan – sve što vam je potrebno za impresivno gejming iskustvo. ROG Zephyrus G16 može biti opremljen najnovijim Intel Core Ultra 9 185H procesorom i NVIDIA GeForce RTX 4090 grafičkom kartom. Uz do 32 GB RAM-a i SSD kapaciteta do 2 TB, ovaj laptop pruža neverovatne performanse bez kompromisa.

Naravno, samo performanse nisu sve. ROG Zephyrus G16 dolazi sa impresivnim OLED ekranom koji podržava ROG Nebula Display standard. Sa rezolucijom od 2.560 x 1.600 piksela, brzinom osvežavanja do 240 Hz, odzivom od 0,2 ms i podrškom za Dolby Vision HDR, ovaj ekran donosi neverovatno kvalitetno gejming iskustvo. G-Sync tehnologija i MUX Switch pružaju još veću preciznost i fluidnost, dok Pantone Validated sertifikat garantuje tačnost boja, što će posebno ceniti profesionalci.

Dizajn ovog laptopa takođe donosi novitete. Sa minimalističkim izgledom i dijagonalnom LED trakom na poklopcu, ROG Zephyrus G16 izgleda prepoznatljivo i moderano. Tu su i mnogobrojni portovi koji omogućavaju laku i brzu povezivost, kao i odličan audio sistem sa četiri zvučnika.

Uz sve to, ROG Zephyrus G16 ima bateriju kapaciteta 90 WHrs i podršku za punjenje putem USB-C i Thunderbolt 4 porta. Ovaj laptop je pravi gejming uređaj na koji možete računati, bez obzira da li ste kod kuće ili u pokretu.

Dodatno, kompanija je predstavila i manji model – ROG Zephyrus G14, koji takođe nudi vrhunske performanse. Sa AMD Ryzen procesorom 8000 serije i NVIDIA GeForce RTX 4070 grafičkom kartom, ovaj laptop je idealan za one koji žele kompaktno rešenje za gejming u pokretu.

ROG Zephyrus G16 (2024) je pravi izbor za sve gejmere i profesionalce koji žele vrhunske performanse u tankom i elegantnom kućištu. Ovaj laptop će vas impresionirati svojim izgledom i moćnim karakteristikama, te pružiti iskustvo gejminga kakvo želite.