*EN Вештачка интелигенција

PlayStation obara rekorde sa preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika

Summary

PlayStation je nedavno zabeležio izvanredan uspeh objavljujući da ima rekordan broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je privukao ogromnih preko 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj podatak samouvereno potvrđuje […]

PlayStation obara rekorde sa preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika

PlayStation je nedavno zabeležio izvanredan uspeh objavljujući da ima rekordan broj mesečno aktivnih korisnika (MAU). U decembru 2023. godine, PlayStation Network je privukao ogromnih preko 123 miliona MAU, pokazujući značajan rast u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj podatak samouvereno potvrđuje PlayStation kao vodeću gejming platformu.

Iako su konkurentske platforme, Xbox i Steam, takođe skupile veliki broj korisnika, PlayStation se izdvaja kao pobednik. Xbox broji 120 miliona korisnika, dok Steam ima čak 132 miliona, ali PlayStation je uspeo da ih nadmaši i postavi novi rekord.

Interesantno je primetiti da PlayStation ima manje prisustvo u PC gejming svetu u poređenju sa Xbox-om i Steam-om. Ova činjenica može biti jedan od razloga zašto PlayStation ima manji broj korisnika. Međutim, fokus PlayStation-a na sopstvenu PlayStation Network platformu je jasna prednost za igrače koji žele da iskuse ekskluzivne naslove koje samo ova platforma nudi.

Iako trenutno nemamo podatke za Xbox i Steam u 2023. godini, može se očekivati oštra konkurencija među ovim platformama. Ovaj podatak samo pokazuje koliko je gejming industrija popularna u današnje vreme i kako raste iz godine u godinu.

Najčešće postavljana pitanja (FAQ)

Koliko mesečno aktivnih korisnika ima PlayStation?

PlayStation je imao preko 123 miliona mesečno aktivnih korisnika u decembru 2023. godine.

Koja je razlika između PlayStation Network-a, Xbox-a i Steama?

PlayStation Network (PSN) je online platforma i mrežna usluga koju pruža kompanija Sony, dok su Xbox i Steam takođe platforme za gejming sa sopstvenim karakteristikama i ekskluzivnim naslovima.

Koje bi moguće razloge mogao imati PlayStation za manji broj korisnika u poređenju sa Xbox-om i Steam-om?

Jedan od mogućih razloga za manji broj korisnika PlayStation-a u odnosu na Xbox i Steam može biti manje prisustvo PlayStation platforme na PC-u, gde Xbox i Steam uživaju veću popularnost. Takođe, fokus PlayStation-a na sopstvenu PlayStation Network platformu može uticati na broj korisnika.

Da li se očekuje rast broja korisnika za Xbox i Steam u 2023. godini?

Još uvek nemamo podatke za Xbox i Steam u 2023. godini, ali s obzirom na njihovu popularnost među igračima, očekuje se da će broj korisnika ove dve platforme biti visok.