*EN Вештачка интелигенција

Xiaomi Redmi Note 13 serija stiže sa novim funkcijama, ali bez HyperOS

Summary

Xiaomi je nedavno najavio da će predstaviti svoju najnoviju seriju pametnih telefona, Redmi Note 13, na globalnom događaju zakazanom za 4. januar 2024. godine. Međutim, izgleda da korisnici neće dobiti jednu funkciju na koju su se nadali. Prema najnovijim informacijama, […]

Xiaomi Redmi Note 13 serija stiže sa novim funkcijama, ali bez HyperOS

Xiaomi je nedavno najavio da će predstaviti svoju najnoviju seriju pametnih telefona, Redmi Note 13, na globalnom događaju zakazanom za 4. januar 2024. godine. Međutim, izgleda da korisnici neće dobiti jednu funkciju na koju su se nadali.

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi će izbaciti nekoliko uređaja sa liste koji su prethodno trebali dobiti HyperOS ažuriranje. Ovo iznenađenje dolazi nakon najave masovnog Xiaomi ažuriranja na HyperOS, koje je planirano za prvu polovinu 2024. godine i trebalo je obuhvatiti gotovo 100 telefona i tableta Xiaomija i Redmija. Međutim, neki uređaji će biti isključeni iz ovog ažuriranja.

Redmi Note 13 serija će ostati na MIUI 14 baziranom na Androidu 13. Prema informacijama indijskog insajdera, ovi telefoni će dobiti 3 godine ažuriranja za Android (do Androida 16) i 4 godine bezbednosnih ažuriranja, ali neće dobiti HyperOS.

Očekuje se da će Redmi Note 13 imati impresivne karakteristike, uključujući 6,67-inčni 120Hz AMOLED ekran, glavnu kameru od 200MP na Pro modelu, IP68 otpornost na vodu i prašinu na Pro+ modelu, čipset Dimensity 7200 Ultra (Pro verzija će verovatno imati Snapdragon 7 Gen 2) i bateriju od 5.100mAh.

Cene za evropsko tržište se očekuju da će biti oko 450 evra za Pro verziju i 500 evra za Pro+ verziju. U ponudi će biti crna, plava i bela boja, a RAM memorija će biti dostupna u varijanti od 12/512GB.

Standardna verzija Redmi Note 13 će koristiti Dimensity 6080 SoC i imati prednju kameru od 16MP. Takođe, Pro i Pro+ verzije će imati dodatne zadnje kamere od 8MP i 2MP.

Svi uređaji iz Redmi Note 13 serije će imati senzor otiska prsta ispod ekrana i IP68 ocenu izdržljivosti.