*EN Вештачка интелигенција

Realme najavljuje svoj novi telefon sa periskopskom kamerom – Šta to znači za fotografije?

Summary

Kompanija Realme je nedavno na jednom od svojih Twitter naloga najavila dolazak svog novog telefona – Realme 12 Pro+. Uz sliku telefona, kompanija je dodala precrtani natpis „200 MP“ i uputila korisnike ka stranici sa informacijama o prednostima periskopske kamere. […]

Realme najavljuje svoj novi telefon sa periskopskom kamerom – Šta to znači za fotografije?

Kompanija Realme je nedavno na jednom od svojih Twitter naloga najavila dolazak svog novog telefona – Realme 12 Pro+. Uz sliku telefona, kompanija je dodala precrtani natpis „200 MP“ i uputila korisnike ka stranici sa informacijama o prednostima periskopske kamere.

Šta je to periskopska kamera i zašto je to važno? Periskopska kamera koristi zakrivljeno sočivo koje omogućava veće nivoe zumiranja i bolju jasnoću pri fotografisanju. Za razliku od telefona koji se oslanjaju na senzor sa velikim brojem megapiksela za digitalno zumiranje, periskopska kamera ima fizički mehanizam koji omogućava optičko zumiranje i zadržava visok nivo detalja.

Jedna od ključnih prednosti periskopske kamere je poboljšana jasnoća fotografija pri visokim nivoima zumiranja. To znači da će korisnici moći da uhvate detalje čak i na udaljenijim objektima bez gubitka jasnoće slike.

Još jedna prednost periskopske kamere je njen efekat na portretne fotografije. Fotografije napravljene periskopskom kamerom imaju bolje odvajanje između subjekta i pozadine, što rezultira profesionalnijim izgledom fotografija.

Iako nije sasvim jasno šta tačno znači natpis „beyond 200 MP“ i da li će Realme 12 Pro+ imati kameru sa više megapiksela ili neku drugu inovativnu karakteristiku, jedno je sigurno – Realme želi da postavi nove standarde u mobilnoj fotografiji.

FAQ:
1. Šta je periskopska kamera?
Periskopska kamera je vrsta kamere koja koristi zakrivljeno sočivo za bolje optičko zumiranje i poboljšanu jasnoću slike.

2. Koja je prednost periskopske kamere?
Prednost periskopske kamere je bolje optičko zumiranje i veća jasnoća slike, posebno pri visokim nivoima zumiranja.

3. Šta znači natpis „beyond 200 MP“?
Natpis „beyond 200 MP“ sugeriše da novi telefon može imati kameru sa više od 200 megapiksela ili neku drugu inovativnu karakteristiku.

Izvor: realme.com