*EN Вештачка интелигенција

Novi Qualcomm Snapdragon X Elite procesor obećava bolje performanse od Apple M3 čipa

Summary

Qualcomm je nedavno izneo smele tvrdnje o svojoj najnovijoj Snapdragon X Elite platformi, ističući da nudi bolje performanse od konkurencije, uključujući Apple M3 čip. Iako su softverska iskustva subjektivna, hardver ostaje konstantna metrika za upoređivanje. Prema tvrdnjama Qualcomma, Snapdragon X […]

Novi Qualcomm Snapdragon X Elite procesor obećava bolje performanse od Apple M3 čipa

Qualcomm je nedavno izneo smele tvrdnje o svojoj najnovijoj Snapdragon X Elite platformi, ističući da nudi bolje performanse od konkurencije, uključujući Apple M3 čip. Iako su softverska iskustva subjektivna, hardver ostaje konstantna metrika za upoređivanje.

Prema tvrdnjama Qualcomma, Snapdragon X Elite procesor ima 21% veću brzinu od M3 čipa u performansama s više jezgara. Ovo je impresivna informacija koja sugeriše da Qualcomm može pružiti moćno rešenje za PC i laptop uređaje.

Važno je napomenuti da su performanse jedan od ključnih faktora pri odabiru procesora, ali nisu jedini. Intel je nedavno objavio svoje najnovije Meteor Lake procesore 14. generacije, koji se ističu i po AI mogućnostima i impresivnoj integrisanoj grafici. Stoga će biti zanimljivo videti kako će se Snapdragon X Elite platforma nositi s najnovijim Intelovim rešenjem.

Očekuje se da će PC uređaji koji koriste Snapdragon procesore biti dostupni od sredine 2024. godine, a proizvođači kao što su Acer, Asus, Dell, HP, Honor, Lenovo, Microsoft Surface, Samsung i Mi će ih ponuditi na tržištu.

Ukratko, Qualcomm Snapdragon X Elite procesor obećava bolje performanse od Apple M3 čipa, ali konačni sud će dati tržište. Potrošači trebaju razmotriti sve faktore pre nego donesu odluku o kupovini novog laptopa ili PC uređaja.

Najčešća pitanja

1. Koji je najnoviji Qualcomm procesor koji se poredi sa Apple M3 čipom?

Najnoviji Qualcomm procesor koji se poredi sa Apple M3 čipom je Snapdragon X Elite.

2. Koja je prednost Snapdragon X Elite procesora u odnosu na M3 čip?

Prema tvrdnjama Qualcomm-a, Snapdragon X Elite procesor ima 21% veću brzinu od M3 čipa u performansama s više jezgara.

3. Kada će biti dostupni PC uređaji sa Snapdragon procesorima?

PC uređaji koji koriste Snapdragon procesore očekuju se da će biti dostupni od sredine 2024. godine.

4. Koje kompanije će nuditi PC uređaje sa Snapdragon procesorima?

Acer, Asus, Dell, HP, Honor, Lenovo, Microsoft Surface, Samsung i Mi će ponuditi PC uređaje sa Snapdragon procesorima.