*EN Вештачка интелигенција

Veštačka inteligencija menja Windows tastature posle 30 godina

Summary

Prema najnovijim vestima iz kompanije Microsoft, veštačka inteligencija (AI) će doneti revolucionarne promene na Windows tastaturama, što predstavlja prvi put u poslednje tri decenije. Umesto standardnih tastatura koje koristimo već godinama, Microsoft planira da uvede nove tastature koje će biti […]

Veštačka inteligencija menja Windows tastature posle 30 godina

Prema najnovijim vestima iz kompanije Microsoft, veštačka inteligencija (AI) će doneti revolucionarne promene na Windows tastaturama, što predstavlja prvi put u poslednje tri decenije.

Umesto standardnih tastatura koje koristimo već godinama, Microsoft planira da uvede nove tastature koje će biti prilagođene individualnim potrebama korisnika. Zahvaljujući AI tehnologiji, tastatura će moći da prepozna i nauči navike svakog korisnika, pružajući personalizovanije i efikasnije iskustvo upotrebe.

Ova inovacija će omogućiti korisnicima da brže kucaju i smanje greške prilikom kucanja. Tastatura će se prilagoditi stilu kucanja svakog pojedinca i automatski ispravljati greške. Takođe će predložiti reči i fraze koje su u skladu sa kontekstom i navikama korisnika, čime će olakšati pisanje i povećati produktivnost.

Pored toga, nova Windows tastatura će omogućiti korišćenje više jezika istovremeno, bez potrebe za promenom postavki ili prelaskom na drugu tastaturu. Ovo će biti posebno korisno za korisnike koji rade sa različitim jezicima ili imaju višejezično okruženje.

Iako će ova promena na Windows tastaturama nesumnjivo poboljšati iskustvo korisnika, postoji i zabrinutost u vezi sa privatnošću podataka. Microsoft je obećao da će koristiti AI tehnologiju na odgovoran način i da će korisnički podaci biti zaštićeni u skladu sa propisima o privatnosti.

Sa dolaskom veštačke inteligencije na Windows tastature, korisnici će dobiti unapređeno iskustvo kucanja i veću personalizaciju, dok će Microsoft nastaviti da istražuje nove načine primene AI tehnologije.

FAQ:
1. Kako će AI promeniti Windows tastature?
AI će doneti personalizaciju i efikasnije iskustvo korišćenja Windows tastatura. Tastatura će prepoznavati i prilagođavati se navikama korisnika, ispravljati greške i predlagati reči u skladu sa kontekstom.

2. Da li će nova tastatura podržavati više jezika?
Da, nova Windows tastatura će omogućiti korišćenje više jezika istovremeno, bez potrebe za promenom postavki ili prebacivanjem na drugu tastaturu.

3. Da li će korisnički podaci biti zaštićeni?
Microsoft je obećao da će koristiti AI tehnologiju na odgovoran način i da će korisnički podaci biti zaštićeni u skladu sa propisima o privatnosti.