*EN Вештачка интелигенција

MSI Claw: Nova era ručnih gejming konzola sa Intelovim čipom

Summary

MSI je nedavno predstavio svoju najnoviju inovaciju – Claw, prvu ručnu gejming konzolu na tržištu koja koristi Intelov čip. Ova konzola označava značajnu promenu u odnosu na druge ručne konzole koje obično koriste AMD čipove. Konzola MSI Claw koristi Meteor […]

MSI Claw: Nova era ručnih gejming konzola sa Intelovim čipom

MSI je nedavno predstavio svoju najnoviju inovaciju – Claw, prvu ručnu gejming konzolu na tržištu koja koristi Intelov čip. Ova konzola označava značajnu promenu u odnosu na druge ručne konzole koje obično koriste AMD čipove.

Konzola MSI Claw koristi Meteor Lake Intel Core Ultra procesore, sa naglaskom na Core Ultra 7 155H modelu. Ovaj model poseduje 6 P jezgara, 8 E jezgara i dva niskopotrošna E jezgra, sa maksimalnim turbo radnim taktom od 4,8GHz. Osim impresivne procesorske snage, Claw takođe koristi novi Intel Arc GPU koji omogućava podršku za moderna renderovanja i tehnologije kao što su ray tracing i XeSS podrška.

Kada je u pitanju memorija i skladištenje, MSI Claw se takođe ističe. Opremljena je sa 16GB LPDDR5 memorije i M.2 2230 NVMe PCIe Gen4 SSD sa kapacitetom do 1TB. Takođe, konzola ima microSD slot za dodatno proširenje skladišnog prostora.

MSI nije otkrio sve opcije koje će biti dostupne na Claw konzoli, ali se očekuje da će pružiti vrhunsko iskustvo gejminga na dlanu. Ova inovativna ručna konzola otvara nove mogućnosti za ljubitelje gejminga koji žele da igraju najnovije naslove gde god se nalazili.

Često postavljana pitanja (FAQ):

 1. Koje su prednosti ručnih gejming konzola?
  Ručne gejming konzole omogućavaju igračima da uživaju u svojim omiljenim igrama dok su u pokretu. Pored toga, većina modernih ručnih konzola, uključujući i MSI Claw, pružaju istu kvalitetu grafičke izvedbe i gejming doživljaja kao i tradicionalne kućne konzole.
 2. Koje igre mogu da se igraju na MSI Claw konzoli?
  MSI Claw je dizajniran da podržava širok spektar igara, uključujući najnovije naslove. Sa snažnim Intel Core Ultra procesorom i Intel Arc GPU-om, korisnici mogu uživati u glatkim performansama i uroniti se u svet svojih omiljenih igara na dlanu.
 3. Koja je cena MSI Claw konzole?
  Trenutno nema informacija o ceni MSI Claw konzole. Preporučuje se da pratite zvaničnu MSI veb stranicu i društvene mreže kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama o dostupnosti i cenama.
 4. Da li MSI Claw podržava bežično povezivanje?
  Informacije o bežičnom povezivanju MSI Claw konzole još uvek nisu dostupne. Međutim, s obzirom na napredne tehničke karakteristike konzole, očekuje se da će podržavati različite načine povezivanja, uključujući i bežičnu opciju.