*EN Вештачка интелигенција

Analitičari: Pad prodaje Apple-a uprkos sniženjima cena

Summary

Analitičari su primetili da je prodaja Apple-a opala u Kini tokom prvih sedam dana nove godine, prema izveštaju „Tech News“. Ovaj pad se desio uprkos snižavanju cena nekoliko modela iPhone-a na kineskim online tržištima. Domaći rivali, poput Huawei-a, su izvršili […]

Analitičari: Pad prodaje Apple-a uprkos sniženjima cena

Analitičari su primetili da je prodaja Apple-a opala u Kini tokom prvih sedam dana nove godine, prema izveštaju „Tech News“. Ovaj pad se desio uprkos snižavanju cena nekoliko modela iPhone-a na kineskim online tržištima.

Domaći rivali, poput Huawei-a, su izvršili sve veći pritisak na Apple, što se može videti i po rezultatima prodaje. Android i Huawei brendovi su tokom ovog perioda zabeležili stabilan rast u odnosu na prethodnu godinu.

Iako je Apple snizio cene nekih svojih modela za 16 odsto, nisu uspeli da privuku dovoljan broj kupaca da zadrže visok nivo prodaje. Izgleda da konkurencija sa kineskog tržišta postaje sve jača i Apple-u će biti izazov da se izbori sa tim.

FAQ:

1. Koje su cene snižene?

Najnoviji modeli iPhone-a, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, su imali smanjenje cene od 16 odsto na kineskim online tržištima.

2. Ko su najveći rivali Apple-a?

Među najvećim rivalima Apple-a su domaći kineski brendovi, poput Huawei-a, koji su postali veoma popularni u Kini i širom sveta.

3. Zašto prodaja Apple-a opada?

Postoji nekoliko faktora koji su doveli do pada prodaje Apple-a, ali jedan od glavnih faktora je sve jača konkurencija sa kineskog tržišta, gde su domaći brendovi postali veoma uspešni. Takođe, pad prodaje pametnih telefona u Kini takođe je uticao na smanjenje prodaje Apple-a.