*EN Вештачка интелигенција

PlayStation 5: Revolucionarna Prekretnica u Svetu Prenosivog Gejminga

Summary

U svetu tehnoloških inovacija, jutjuber poznat kao DIY Perks iznenadio je gejming zajednicu svojim najnovijim projektom – pretvorio je PlayStation 5 konzolu u tablet i nazvao je PlayStation 5: Tablet Edition. Ova transformacija otvara nove mogućnosti za prenosivi gejming, čime […]

PlayStation 5: Revolucionarna Prekretnica u Svetu Prenosivog Gejminga

U svetu tehnoloških inovacija, jutjuber poznat kao DIY Perks iznenadio je gejming zajednicu svojim najnovijim projektom – pretvorio je PlayStation 5 konzolu u tablet i nazvao je PlayStation 5: Tablet Edition.

Ova transformacija otvara nove mogućnosti za prenosivi gejming, čime se pridružuje uspehu Nintendo Switch konzole. Sony, svesni popularnosti prenosivog gejminga, odlučio je da ne zaostaje za konkurencijom.

DIY Perks je sproveo revolucionarnu transformaciju rastavljajući PS5 Slim konzolu i izvlačeći ključne komponente kako bi stvorio potpuno novi prenosivi sistem. Ključni faktor za ovaj projekat bio je redizajn koji je Sony predstavio prošle godine, jer je matična ploča bila značajno manja nego u originalnoj verziji.

Iako je kompaktnija, PS5 Slim konzola je i dalje prevelika za prenosivi gejming. Uzimajući u obzir razliku u veličini između same konzole i 4K OLED laptop ekrana, jutjuber je dizajnirao neke delove kako bi sve funkcionisalo u manjem kućištu.

Jedan od najvećih izazova bio je pronalaženje rešenja za efikasno hlađenje. DIY Perks je implementirao sopstveno hlađenje, značajno manje od originalnog, ali sa istim kapacitetom. Nakon nekoliko koraka i izazova, zamisao je konačno zaživela u 3D odštampanom kućištu.

Ova nezvanična verzija PlayStation 5 konzole je fascinantna, omogućavajući izuzetno iskustvo igranja popularnih naslova kao što su Rocket League, Horizon Forbidden West i Astro’s Playroom na ekranu veličine tableta.

Najzanimljivije od svega je činjenica da ovaj projekat nije budžetski zahtevan, a prema rečima DIY Perksa, Sony bi, ako želi, mogao prodavati PlayStation 5 tablete po gotovo istoj ili malo višoj ceni od originalne konzole.

FAQ:

1. Kako je DIY Perks pretvorio PlayStation 5 u tablet verziju?
DIY Perks je rastavio PS5 Slim konzolu i izvadio ključne komponente, implementirao sopstveno hlađenje i dizajnirao delove kako bi sve stalo u manje kućište.

2. Može li se ova verzija koristiti za prenosivi gejming?
Da, ova verzija omogućava prenosivi gejming popularnih naslova kao što su Rocket League, Horizon Forbidden West i Astro’s Playroom.

3. Koliko košta PlayStation 5: Tablet Edition?
Prema rečima DIY Perksa, Sony bi mogao prodavati ove tablete po gotovo istoj ili malo višoj ceni od originalne konzole.